avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Autorizaþie schimbare geamuri?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Autorizaþie schimbare geamuri?

Bună seara,

Dacă cineva îşi schimbă geamurile clasice cu geamuri termopan, în cazul în care mărimea termopanului corespunde mărimii geamurilor clasice, şi în acest caz trebuie autorizaţie ?

Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 15:21, 8 August 2014
Pt. schimbat geamul/geamurile nu trebuie nicio autorizatie. Nici pt. inlocuirea ferestrei/ferestrelor nu e nevoie de autorizatie de constructie, daca sunt indeplinite niste cerinte : sa se pastreze forma, dimensiunile si golurile tamplariei. Ferestrele fac parte din tamplaria unui imobil (alaturi de usi, etc). Dupa cum observati legiuitorul nu spune nimic despre materialele din care este confectionata tamplaria : lemn, metal, pvc, etc.
O observatie: nu confundati geamul cu fereastra! Nu va spun cu ironie, dar sunt lucruri diferite si presupun abordari diferite.
Da, geamul este placa de sticlă care se montează într-un cadru fix, adică fereastra. Am încurcat termenele.

În loc de geam trebuia să scriu fereastră.

Vă mulţumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Aprobari pentru montare ferestre termopan gheorghe200 gheorghe200 Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special? Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)