Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special?
Lucrarea a fost facuta in periaoda 2004-2007 (in Bucuresti). Nu au fost modificate dimensiunile initiale ale ferestrelor si nici amplasarea lor.
Solicitati de la primaria de sector un certificat de urbanism in scopul inlocuirii ferestrelor,cu specificatia "tamplarie PVC cu geam termopan" aratand din ce sunt facute ferestrele actuale.
exista o prevedere in L50 ca daca nu se schimba forma si materialul(la orice categorie de constructie) nu este necesara autorizatia de construire.
Unele primarii spun ca daca tamplaria existenta este din lemn si se schimba cu tamplarie pvc, se schimba materialul si este necesara obtinerea de autorizatie.La fel ca la acoperisuri:daca am invelitoare din azbociment si doresc sa o inlocuiesc cu tigla,sau daca am invelitoare cu tigla si doresc inlocuirea cu tigla metalica(tabla amprentata tip lindab),trebuie autorizatie pentru ca se schimba materialul.
Deci scoateti un CU si va veti lamuri.Costurile pentru un CU sunt f.mici.
Succes.
Revin si va adresez rugamintea sa imi raspundeti daca pot solicita Certificatul de urbanism in situatia in care lucrarea a fost executata in perioada 2004-2007.