avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aprobari pentru montare ferestre termopan
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aprobari pentru montare ferestre termopan

Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special?
Lucrarea a fost facuta in periaoda 2004-2007 (in Bucuresti). Nu au fost modificate dimensiunile initiale ale ferestrelor si nici amplasarea lor.
Cel mai recent răspuns: gheorghe200 , utilizator 09:21, 11 Aprilie 2016
Solicitati de la primaria de sector un certificat de urbanism in scopul inlocuirii ferestrelor,cu specificatia "tamplarie PVC cu geam termopan" aratand din ce sunt facute ferestrele actuale.
exista o prevedere in L50 ca daca nu se schimba forma si materialul(la orice categorie de constructie) nu este necesara autorizatia de construire.
Unele primarii spun ca daca tamplaria existenta este din lemn si se schimba cu tamplarie pvc, se schimba materialul si este necesara obtinerea de autorizatie.La fel ca la acoperisuri:daca am invelitoare din azbociment si doresc sa o inlocuiesc cu tigla,sau daca am invelitoare cu tigla si doresc inlocuirea cu tigla metalica(tabla amprentata tip lindab),trebuie autorizatie pentru ca se schimba materialul.
Deci scoateti un CU si va veti lamuri.Costurile pentru un CU sunt f.mici.
Succes.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Revin si va adresez rugamintea sa imi raspundeti daca pot solicita Certificatul de urbanism in situatia in care lucrarea a fost executata in perioada 2004-2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatia de constructie pentru renovare casa paianta( lemn+caramida)? EvelyneEve EvelyneEve Doresc sa renovez locuinta primita mostenire care este construita din paianta( lemn+caramida) , fundatie piatra, grinzi lemn. As dori sa stiu daca pentru acest ... (vezi toată discuția)
Autorizatie inlocuire invelitoare acoperis niculinapopa niculinapopa Buna ziua Asociatia de proprietari doreste sa inlocuiasca invelitoarea unui acoperis deteriorat sa dea tigla jos si sa puna tigla metalica.pe aceiasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare invelitoare casa fara autorizatie cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Sunt proprietarul unuei case batranesti si as dori sa schimb invelitoarea (acoperisul si toate elementele de sustinere) pastrand aceeasi forma si ... (vezi toată discuția)