avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Este necesara autorizatia de constructie pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Este necesara autorizatia de constructie pentru renovare casa paianta( lemn+caramida)?

Doresc sa renovez locuinta primita mostenire care este construita din paianta( lemn+caramida) , fundatie piatra, grinzi lemn. As dori sa stiu daca pentru acest lucru am nevoie de autorizatie de constructie.
Cel mai recent răspuns: EvelyneEve , utilizator 11:23, 29 Martie 2016
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
raspunsul este conditionat de lucrarile de renovare pe care intelegeti sa le executati
Conform dispozitii in domeniu,se pot executa fara autorizatie de constructie urmatoarele lucrari
reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit;
- zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
- reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, aferente constructiilor, in limitele proprietatii, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare si/sau de contorizare a consumurilor de utilitati;
- reparatii si inlocuiri la pardoseli;
- reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare (tencuieli, placaje, altele asemenea), la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;
- lucrari de intretinere la caile de comunicatie si la instalatiile aferente;
- reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate.
- reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, precum si pentru zugraveli si vopsitorii interioare.

Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Revin cu detalii suplimentare. Se inclocuieste talpa de lemn a casei ( grinda) cu grinda din beton. Se consolideaza peretii cu plasa de Buzau, deci tencuiala este data jos si va fi inlocuita cu alta, din acelasi material. Doresc sa inlocuiesc si tigla ceramica de pe acoperis cu tigla metalica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Renovare AntoniaSiLuca AntoniaSiLuca Buna ziua,pt o casa batraneasca din chirpici la care intenționez să decopertez pereții si sa ii întăresc cu plasa am nevoie de vreo autorizație?Si am si ... (vezi toată discuția)
Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)