avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate bionu

Activitate bionu

Răspuns la discuția act de donatie
Nu mai au alti copii, dar poate mai fac sau infiaza nu se stie niciodata.
Discuție act de donatie
Buna seara. As dori sa cumpar un teren, vanzatorul are act de donatie si este fiul celor care au act de v.c. Ce acte mai trebuie sa-i cer sau ce trebuie sa fac ca sa nu am probleme mai tarziu? sa le cer parintilor declaratii pentru ca am auzit ca actul de donatie este atacabil deci si actul de v.c. pe care il fac nu mai este valabil.
Răspuns la discuția act de donatie
gi_jane2 a scris:

daca ar fi ipotecat, ipoteca e inscrisa in cartea funciara si nu s-ar putea dezmembra. daca treceti pretul real in contract, nu cred sa aveti probleme nici mai tarziu

Multumesc
Răspuns la discuția act de donatie
legally a scris:

Se poate, creditorul ipotecar, considerand ca actul de donatie a fost incheiat in vederea fraudarii lui , sa ceara revocarea actului de donatie si reintrarea bunului in patrimoniul donatorului, in vederea executarii .

Multumesc.
Discuție act de donatie
Buna ziua. Vreu sa cumpar un teren, actualul proprietar are act de donatie, cei care au act de v. c. sunt parintii, ambele acte au intabulare. Daca eu cumpar cu act de v. c. o parte din teren cu dezmembrarea aferenta, donatia pate fi atacata si atunci sa am probleme? Daca terenul este ipotecat s-ar fi putut face donatia ?