avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Buna seara. As dori sa cumpar un teren, vanzatorul are act de donatie si este fiul celor care au act de v.c. Ce acte mai trebuie sa-i cer sau ce trebuie sa fac ca sa nu am probleme mai tarziu? sa le cer parintilor declaratii pentru ca am auzit ca actul de donatie este atacabil deci si actul de v.c. pe care il fac nu mai este valabil.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:35, 7 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista nici o declaratie de acest fel.
Donatorii ( parintii vanzatorului) mai au alti copii?
Nu mai au alti copii, dar poate mai fac sau infiaza nu se stie niciodata.
Daca mai fac sau infiaza nu sunteti in siguranta. Iar daca ii puneti sa jure ca nu mai fac si nu infiaza nu se pune:)

Din pacate donatia e atacabila. Ideea e ca daca se revoca donatia, vanzatorul trebuie sa va despagubeasca cu pretul pe care l-ati platit. Practic nu riscati prea mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul nu mai doreste sa cumpere din cauza ca am act de donatie Mary_1980 Mary_1980 Buna ziua, Sunt la ultima etapa a vanzari, incheierea contractului de vanzare-cumparare dar cumparatorul nu mai doreste sa cumpere findca a auzit ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri ContSters128211 ContSters128211 mama,ca unic proprietar al unui imobil vrea sa mi-l vanda mie,singurul ei copil.eu fiind studenta nu am resurse financiare proprii fapt pentru care mama a fost ... (vezi toată discuția)