avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri

mama,ca unic proprietar al unui imobil vrea sa mi-l vanda mie,singurul ei copil.eu fiind studenta nu am resurse financiare proprii fapt pentru care mama a fost sfatuita ca ar fi bine sa treaca in contractul de vanzare cumparare o persoana de incredere in calitate de procurator de fonduri(bunicul meu).este necesar acest lucru?sau ar fi ok sa-mi faca vanzarea cumpararea si fara acest procurator de fonduri?am inteles ca eu pot face dovada ca i-am inapoiat acestuia banii printr-un inscris neoficial,de mana facut de catre acesta.poate constitui acel inscris proba in caz de probleme?are acesta vreun drept asupra imobilului?astept un raspuns de la dumneavoastra.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters128211 , utilizator 14:51, 11 Februarie 2010
buna ziua!
dvs mai aveti frati, surori?
daca nu mai aveti, mama va poate face un act de donatie.
nu e o conditie obligatorie trecerea in contract a unui procurator de fonduri.. va complicati foarte mult... dar mama mai bine va face donatie ca nu are cine sa o atace decat tot ea daca in timp, dvs ii faceti viata grea..e mai simplu si mai ieftin sa va faca donatie
a zis ca e singurul copil:D
nu am frati,sunt singura la parinti dar apartamentul apartine numai mamei dinainte de casatorie.problema consta in faptul k ii este teama de donatie,stiind ca este revocabila si spre siguranta ei ar alege acea cale cu vanzarea-cumpararea.
Va faceti prea multe probleme...Cine sa anuleze daca sunteti singura la parinti?E totusi mai buna ideea cu contractul de vanzare-cumparare.dar cu procuratorul de fonduri va complicati inutil....Oricum daca platiti taxele la stat si notar nimeni nu va intreaba de unde aveti banii...doar luati, nu dati

Donatiile sunt revocabile doar intre soti....:D

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare catre un minor danielar danielar Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)