avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Activitate alyn79

Activitate alyn79

Răspuns la discuția Divort in instanta
Si eu sunt adeptul unei rezolvari rapide, dar daca sotia mai vine peste sase luni in concediu, eu stau agatat asa...eu casatorit, eu singur, e aiurea.In timp ce ea traieste o noua viata...Timpul trece...imbatranim...
Buna ziua!
In urma cu sase luni, sotia mea a plecat sa lucreze in Germania pe un post de medic rezident, urmand ca in iarna sa ma duc si eu la ea in concediu, apoi sa revin in tara sa-mi lichidez afacerea ce o administrez aici si apoi sa ma mut si eu acolo.In luna decembrie cand am ajuns acolo mi-a zis ca a ajuns la concluzia ca intre noi nu mai merge, deci vrea sa se desparta. Acum a venit in tara si fara sa ma anunte si pe mine sa stabilim cum facem cu divortul, s-a dus la notariat si i-a facut procura mamei ei sa o reprezinte la starea civila pentru divort, cu 30 de zile inainte sa vina ea in urmatorul concediu, care nu stiu cand va fi. Eu nu vreau asta, ca ma poate lungi iar pe nu stiu cate luni, si nici nu vreau sa dau ochii cu maica-sa, care are un vocabular iesit din comun pentru o femeie de varsta ei. As vrea sa ma adresez instantei din orasul meu, Buzau, casatoria fiind incheiata in Brasov. Precizez ca nu am nici certificatul de casatorie, acesta fiind la ea, dar nu e problema, o sa scot un duplicat.
Intrebarea mea este care sunt pasii sau procedura pentru a intenta divort in instanta, durata acestuia si eventual niste costuri aproximative. Adresa ei din Germania nu o stiu, fiindca s-a mutat de la vechea adresa, iar pe asta noua nu a vrut sa mi-o dea.
Nu avem bunuri comune de impartit, nu avem copii.

Va multumesc!
Răspuns la discuția gestiune
mai vreau sa mentionez ca domnul patron face si achizitii pentru uz personal, adica dotarea casei dumnealui, iar articolele le introducem in gestiunea noastra, nu stiu din ce motiv, probabil sa nu se inregistreze cu cheltuieli, la fel si cu piesele auto.asa ca produsul figureaza ca marfa pe stoc dar defapt el se consuma...
Răspuns la discuția gestiune
nu, in nici un caz nu se pune problema de asa ceva.
Răspuns la discuția gestiune
astept si in seara asta sfaturi de la dumneavoastra. ideea este ca nu vreau sa plec momentan de la actualul loc de munca, dar vreau sa ma pun in garda si sa ma feresc de ce e mai rau.
Răspuns la discuția gestiune
aveti cuvantul meu ca seful nu are nici un caiet. si nu-i este frica deloc de lege, suntem intr-un oras mic unde toate autoritatile au nevoie de cate ceva. asta e problema, nu ai cui sa te plangi. pe langa problemele de gestiune mai sunt si de protectia muncii, si de munca la negru, sunt multe.
Răspuns la discuția gestiune
v-am spus, nu am semnat si nu am scris nimic pana acum, oricum, in anii precedenti, declaratia era deja completata de doamnele de la birouri, noi doar semnam.
Răspuns la discuția gestiune
inventarul este listat din calculator la care se adauga acea declaratie tip de inventariere.noi trebuie sa semnam fiecare fila listata.acolo scrie faptic-scriptic.am mai fost gestionar si tot timpul am avut mici diferente care se compensau, aici totul trebuie sa iasa la fix. asa cum ati mentionat, nu totul e legal in aceasta societate. faptul ca trebuie sa cutreier jumate de tara se datoreaza faptului ca produsele luate din gestiune ajung si pe la bucuresti, si pe la timisoara si prin toate inprejurimile orasului meu.
Răspuns la discuția gestiune
eu il completez, dar nu pot obliga pe Dl. sa semneze, pana la urma e seful meu, are si el pretentie.eu scriu acolo tot timpul ce pleaca din magazin si din depozit. problema e ca inventarul e listat la 31 decembrie iar eu nici acum nu l-am semnat si sunt presat de ei.daca ar fi sa ma iau de caiet si sa inventariez toata marfa, trebuie sa cutreier jumate din tara.
Răspuns la discuția gestiune
stimata doamna, m-am gandit tot timpul la asta, sa plec si gata. dar daca domnul vrea sa predau gestiunea si-mi pune in spate toate lipsurile, care de fapt sunt ale lui si nu recunoaste. are in firma o gramada de catelusi care se jura si pe ma-sa, si pe tac-su ca domnul e corect. sincer mi-e frica sa scriu pe forum mai mult, cineva poate il recunoaste si-i aduce la cunostinta.