avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale gestiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

gestiune

lipsa in gestiune, patron cu un comportament abuziv
Cel mai recent răspuns: alyn79 , utilizator 21:26, 28 Februarie 2011
Nu am inteles problema si nici ce ati vrea.
alyn79 a scris:
lipsa in gestiune, patron cu un comportament abuziv

Daca aveti nevoie de un sfat ,asteptam sa reveniti cu detalii ,asa cum a mentionat mai sus @stelian67.
buna seara! scriu acest text cu speranta in suflet sa ma poata ajuta cineva. in urma cu 6 ani m-am angajat la o S.A. ce comercializeaza materiale de constructii si instalatii sanitare. inca de la inceput am mostenit un "caiet cu datoriile" patronului in gestiune.la inceput gestiunea preluata de mine insemna putin sub un miliard de lei vechi.cu timpul societatea s-a dezvoltat, au inceput importuri din afara spatiului european si deasemenea s-au inmultit datoriile patronului in caiet. datorii sub forma de atentii oferite pe la finante, politie, presupun ca se stie de asa ceva. problema e ca s-a ridicat suma la cateva miliarde de lei vechi.in afara de asta, tot ce-si achizitioneaza domnul patron pentru casa sau pentru cunostinte, se inregistreaza ca marfa in gestiune, zice el ca intr-o zi se va da in consum, gen tv plasma, lenjerii, articole de inbracaminte, piese auto, articole hi-fi.nu am semnat contract de garantie la angajare. mi se impune sa semnez inventarul, cu toate ca nu am vrut, dar domnul este f influent in oras si daca ma da afara, sigur nu ma mai angajeaza nimeni.de ceva vreme mi s-a schimbat incadradrea si s-a schimbat si fisa postului, nu mai am nici o atributie de gestionar, cu toate ca o exercit in continuare. nici nu mai stiu ce sa fac. daca domnul patron "inchide ochii" la noapte, cum justific eu marfa fata de ceilalti actionari? am pus odata problema asta si a fost foarte ofensat. de atunci traiesc cu frica in suflet ca face asta intentionat sa cada asupra mea. acum am o gestiune de 13 miliarde de lei vechi din care vre-o 4 sunt la caiet. ce fac? va rog sa-mi dati un raspuns bun. multumesc!
Buna seara

Mare raspundere v-ati asumat . In acelasi timp un foarte mare risc.
Primul sfat: oricat de influent este acest domn in orasul respectiv,nu semnati absolut nimic. Ce incadrare aveti acum?
Cine scria datoriile dansului in acel "caiet " ?
Din gestiune nu se pot scade atat de usor toate aceste materiale sau marfuri lipsa. Ar trebui sa aduceti la cunostinrta actionarilor acest fapt,pana nu e prea tarziu,nu cred ca ar trebui sa afle dansii prin alte mijloace.Domnul este actionar principal si director sau administrator ?
Cum s-au facut celelalte inventare pana acum? De ce nu s-au inregistrat pana acum lipsurile ?
Complicata situatie intradevar ,nu stiu ce acte de preluare a gestiunii ati semnat si mai mult decit atit cine face si mai ales cine semneaza pentru receptia marfii. Gertiunea se preia in urma inventarierii ,inventariere ce se efectueaza de o comisie de inventariere formata din cel putin 2 membrii si dvs. In urma acestei inventarieri se intocmeste un proces verbal semnat de toti cei ce au participat la inventariere inclusiv dvs in care se mentioneaza articolul ,nr de bucati ,valoarea de intrere ,valoarea de iesire etc pentru fiecare reper in parte (gasit la faptic la inventariere) . Referitor la caiet ce sa zic nu stiu exact cum se opereaza in el dar normal ar fi ca seful dvs sa semneze pentru reperele ridicate din gestiune ,bine ar fi totusi sa luati caietul cu dvs in caz ca plecati sau va da afara.
Referitor la faptul ca nu ati semnat vreo garantie la angajare nu va scuteste de raspunderea materiala si mai ales penala pentru delapidare ci doar constituie o garantie reala asupra unui bun care ar putea fi executat in caz ca dvs aveti lipsa in gestiune.
Am fost cred cit se poate de clar tinind cont de cele expuse de dvs. sperind sa va fie de folos.

Alte discuții în legătură

Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)