avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters157209

Activitate ContSters157209

Cum va pot contacta pentru o consultatie? Multumesc
Buna ziua!
Datorita unor neintelegeri aparute cu socrii, am luat in calcul varianta achizitionarii unei alte locuinte (apartamentul in care locuiesc acum cu sotia le apartine, iar in ultimul timp se implica tot mai des in deciziile noastre din familie invocand ca locuim in casa lor - alta decat cea in care stau ei - si ca nu trebuie sa comentam nimic) Mentionez ca avem si un copil minor, in prezent aflat in grija acelorasi socri cu acordul sotiei, aceasta refuzand sa-l aducem acasa pentru a ne ocupa noi de cresterea lui, invocand ca are un program profesional foarte incarcat si ca nu se poate odihni (in realitate trece pe acasa cand isi aduce aminte si nu prea mai are nicio treaba cu cresterea copilului). Eu nu sunt din localitate, iar parintii mei locuiesc la mare distanta, deci nu pot apela la ajutorul lor in privinta cresterii copilului. Sotia nu ma sustine sub nicio forma in demersurile mele de a-l aduce pe pitic acasa, iar in ultimul timp a inceput sa-mi sublinieze din ce in ce mai des (la fel ca si parintii ei) sa ma potolesc cu aceste pretentii, pt ca stau in casa lor si ca nu voi avea castig de cauza indiferent ca as face, intrucat situatia mea materiala nu-mi permite sa cresc copilul la aceleasi standarde cum il cresc parintii ei. Pana acum nu am divortat pt ca nu vreau sa plec de langa copil si sa-l fac sa sufere. Asasar, am luat in calcul varianta achizitionarii unei locuinte, pentru care sa platesc ratele din veniturile mele. Intrebarea ar fi, la un eventual divort, ce sanse are sotia sa revendice impartirea aceastei locuinte, eu neavand efectiv alte alternative de a locui in oras. Precizez ca sunt conditionat si de locul de munca sa raman aici. Nici nu vreau sa ma gandesc ca la un eventual divort, cel mai probabil instanta va decide ca, copilul sa ramana in grija socrilor, eu neavand posibilitatile lor materiale.
Multumesc
Buna ziua! In data de 06.07.2010 mi-a fost ridicat autoturismul in conditii cel putin dubioase, din zona unei alei rar circulate, adiacente Salii Palatului. Spun asta pentru ca trec zilnic prin zona de ceva ani, iar pe aleea respectiva sunt parcate multe autoturisme. Mai mentionez ca aleea este destul de rar circulata si face legatura intre sala palatului si str stirbei voda (nu este nici macar strada, pentru ca nu are nici nume, ci mai degraba un drum de acces catre sala palatului). Am mers la firma care a ridicat masina si am platit ca sa o recuperez. Bineinteles ca nimeni de acolo nu m-a lamurit in ce conditii a fost ridicata, replica lor fiind "nu avem ce lamuriri sa va dam ca nu am ridicat-o noi". Ideea este urmatoarea...eu am parcat-o pe trotuarul alipit aleii respective, fara a incomoda circulatia auto....in procesul verbal scrie ca am blocat traficul pietonal pe alee (desi never ever n-am vazut picior de pieton pe acolo) ...pana aici sa zicem ca motivul ar fi acoperit de lege...insa faptul care ma face sa contest legalitatea procesului verbal intocmit este ca pe aleea respectiva sau pe trotuar nu este instalat niciun fel de indicator/panou care sa te informeze ca nu ai voie sa opresti acolo sau ca acolo se ridica autoturismele stationate. In consecinta, va rog sa ma ajutati cu un sfat.....este legal sa ridici un autoturism de pe o strada/alee/trotuar daca in zona respectiva nu exista indicatoare care sa interzica stationarea sau care sa informeze conducatorul auto ca daca va opri acolo masina ii va fi ridicata? Si a doua intrebare ar fi...ce sanse am sa demonstrez ca procesul verbal nu respecta prevederile legale?
PS: sincer simt ca am fost jefuit...culmea cu acordul autoritatilor...nu este posibil sa ridici o masina dintr-o zona care nu are nicio treaba cu traficul rutier sau pietonal iar apoi sa percepi o taxa total nejustificata de 860 ron (la firma de ridicare) + 125 ron amenda la directia de taxe a sectorului 1, pt a-ti lua inapoi masina. Va multumesc!