avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Clarificari regim locuinta cumparata de unul din soti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Clarificari regim locuinta cumparata de unul din soti in timpul casatoriei

Buna ziua!
Datorita unor neintelegeri aparute cu socrii, am luat in calcul varianta achizitionarii unei alte locuinte (apartamentul in care locuiesc acum cu sotia le apartine, iar in ultimul timp se implica tot mai des in deciziile noastre din familie invocand ca locuim in casa lor - alta decat cea in care stau ei - si ca nu trebuie sa comentam nimic) Mentionez ca avem si un copil minor, in prezent aflat in grija acelorasi socri cu acordul sotiei, aceasta refuzand sa-l aducem acasa pentru a ne ocupa noi de cresterea lui, invocand ca are un program profesional foarte incarcat si ca nu se poate odihni (in realitate trece pe acasa cand isi aduce aminte si nu prea mai are nicio treaba cu cresterea copilului). Eu nu sunt din localitate, iar parintii mei locuiesc la mare distanta, deci nu pot apela la ajutorul lor in privinta cresterii copilului. Sotia nu ma sustine sub nicio forma in demersurile mele de a-l aduce pe pitic acasa, iar in ultimul timp a inceput sa-mi sublinieze din ce in ce mai des (la fel ca si parintii ei) sa ma potolesc cu aceste pretentii, pt ca stau in casa lor si ca nu voi avea castig de cauza indiferent ca as face, intrucat situatia mea materiala nu-mi permite sa cresc copilul la aceleasi standarde cum il cresc parintii ei. Pana acum nu am divortat pt ca nu vreau sa plec de langa copil si sa-l fac sa sufere. Asasar, am luat in calcul varianta achizitionarii unei locuinte, pentru care sa platesc ratele din veniturile mele. Intrebarea ar fi, la un eventual divort, ce sanse are sotia sa revendice impartirea aceastei locuinte, eu neavand efectiv alte alternative de a locui in oras. Precizez ca sunt conditionat si de locul de munca sa raman aici. Nici nu vreau sa ma gandesc ca la un eventual divort, cel mai probabil instanta va decide ca, copilul sa ramana in grija socrilor, eu neavand posibilitatile lor materiale.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters157209 , utilizator 20:05, 25 Mai 2014
tot ce achizitionati casatorit fiind este prezumat a fi bun comun. alte solutii pot fi date doar daca se cunoaste cazul in speta
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
puteti sa luati copilul acasa si sa va ocupati dvs de el, nu e obligatoriu sa se ocupe sotia
puteti sa inchiriati o locuinta
puteti sa le propuneti socrilor sa le platiti chirie in schimbul independentei dvs
Cum va pot contacta pentru o consultatie? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintilor asupra copilului minor ContSters323245 ContSters323245 Buna ziua. Situatia pe care doresc sa o prezint este destul de complicata, dar sper ca voi putea primi macar un sfat. Sunt casatorit de 7 ani si avem un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului victor_teodorescu victor_teodorescu am un baiat de 1 an si 7 luni ce locuieste cu socrii, eu fiind plecat din tara.si despartit de sotie. sotia a stat cu copilul o perioada dupa care l-a cam ... (vezi toată discuția)