avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU MINORI

Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. Considera ca eu sunt un pericol pentru copil si de aceea l-a luat de acasa.
Sotul meu a depus cerere de divort acum 2 zile. Eu am avut o incercare de suicid din cauza problemelor de acasa certuri si violenta fizica, drept pentru care am clacat si am facut o greseala imensa, pe care o regret enorm. Am stat 2 saptamani in spital pentru depresie majora, iar acum sunt foarte bine. Nu ma lasa sa duc copilul la scoala, sa il iau de la scoala. Abia l-a adus acum in weekend acasa pentru ca i-am cerut eu.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta problema, pentru ca nu mi se pare corect ca pana la divort copilul sa stea in alta parte decat acasa la el. Acum 3 luni socrul meu si-a lovit sotia destul de rau cauzandu-i probleme la coloana si avand nevoie de tratament medicamentos. Soacra mea nu a depus plangere la politie. Nu cred ca este corect din partea sotului meu ceea ce face. A montat copilul impotriva mea, i-a spus numai minciuni.
Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa ma adresez Asistentei Sociale sau Autoritatii Tutelare pentru rezolvarea problemei.
Ma intereseaza un raspuns foarte rapid.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 14:03, 21 Octombrie 2010
Pentru a porni la "atac" aveti nevoie in primul rand de acte medicale eliberate atat de un medic psihiatru cat si de un psiholog din care sa rezulte ca la acest moment starea dvs. este restabilita total si ca tentativa respectiva a fost un episod datorat violentelor fizice si psihice la care ati fost supusa de sotul dvs., fara posibilitate de repetabilitate in conditiile unei vieti normale.
Apoi, este necesar sa promovati o ordonanta presedentiala de incredintare minor,in care sa va formulati apararea de maniera urgentei luarii acestei masuri datorata starii conflictuale aflate in domiciuliul in care se afla acum minorul pe de o parte, cat si necesitatea prezentei dvs. alaturi de copil.
Totodata, in cadrul procesului de divort este necesar sa formulati o cerere reconventionala pe calea careia sa solicitati incredintarea minorului si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestuia.
Ordonanta presedentiala este o masura provizorie dar care se judeca mult mai repede decat actiunea de divort cu capat de cerere incredintare minor si va poate ajut sa aveti un punct castigat in incredintarea finala.
Este tardiv sa va spun ca acest gest va poate costa pierderea copilului si ca indiferent de greutatile avute de noi toti in viata, acest dar "viata" nu avem dreptul sa-l suprimam singuri.
Angajati avocat pentru ca avand in vedere situatia expusa de dvs. nu va fi deloc simplu sa castigati incredintarea minorului.:sorry:
Va multumesc pentru acest raspuns, dar nu ma satisface pentru ca sotul meu a dus copilul de acasa, la socrii mei - unde au avut loc violente fizice si verbale. Am de la doctor iesirea din spital in care se atesta ca am iesit in stare ameliorata, cu tratament in continuare timp de 6 luni. Nu as fi in stare sa ii fac ceva rau copilului meu, sunt lucida, stiu ca ma gresit foarte mult si regret acest lucru, dar de cand s-a nascut acest copil, eu am avut grija de el, eu am stat la capul lui noaptea cand era bolnav, eu am stat cu el in spital. Eu am dus-o la cresa, la gradinita si la scoala. Eu am participat la sedintele de la cresa, gradinita si scoala. Eu am interactionat cu scoala, nu sotul meu, soacra si socrul meu. Da, poate ca instanta o sa ii dea lui copilul, dar o sa fac recurs deoarece nu poate avea grija de el. Este toata ziua la serviciu. Socrii mei sunt pensionari si lucreaza, parintii mei sunt pensionari si stau acasa. Dar nu asta este problema, eu o duc la scoala, care este in drumul meu spre serviciu, este la program STEP BY STEP, si o iau de la scoala. Eu ma ocup sa fac lectiile cu ea, nu sotul meu. Oricum, eu nu sunt de acord cu divortul. Daca vrea neaparat divort, pun conditia sa stau in casa dupa divort, imi platesc darile, si stau ca un fel de chirias si ma ocup in continuare de copil, altfel nu ii dau divortul. Am inteles ca nu pot decat sa taraganez divortul, ca pana la urma se va pronunta.
Oricum, va multumesc inca o data pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ioana71, utilizator
puteti sa incercati sa promovati o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati incredintarea copilului.desi sansele sunt mici sa vi se admita.
Buna seara. Da, am avocat, caruia i-am comunicat ca sotul meu nu aduce fetita acasa de la socri ca sa ma pot ocupa in continuare de ea cum am facut pana a ma interna in spital. Dna avocat mi-a spus ca, pana la divort, copilul trebuie sa stea impreuna cu parintii. Practic sotul meu imi ia un drept inainte de divort. Eu o sa-l reclam la politie pe sotul meu pentru vatamare corporala, am si certificat medico-legal care atesta acest lucru. Eu vreau ca fetita mea sa vina inapoi acasa, cum pot sa il oblig sa faca acest lucru.
A depus cererea pentru divort dar mie nu mi-a comunicat cand este prima infatisare, chiar daca o sa primesc citatie consider ca era firesc sa ma anunte el.
Maine o sa ma duc la Judecatoria Sectorului 4, sa ma uit in Opis sa vad primul termen. Oricum, eu nu doresc sa divortez.
Chiar nu mai este nici un consultant care poate sa imi spuna cum imi aduc copilul acasa?
Va rog frumos sa imi dati un raspuns.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ioana71, utilizator
V-am aratat modalitatea prin care puteti sa va aduceti copilul acasa, respectiv promovarea unei ordonante presedentiale pe rolul instantei.
Daca nu veti promova o asfel de actiune pe care bineinteles sa o si castigati, alta cale nu exista pentru a avea langa dvs. copilul pana la pronuntarea actiunii de divort, iar in cadrul procesului de divort este necesar sa solicitati pe cale reconventionala incredintarea minorului.
Chiar daca va opuneti la divort si reclamantul probeaza motivele de divort, casatoria se va desface.:sorry:
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi iau copilul acasa. ioana71 ioana71 Buna ziua. Am o mare intrebare: sotul meu a luat fetita de o luna de zile si a dus-o la mama lui. Eu nu o vad decat in weekend. Vreau sa imi iau fetita la ... (vezi toată discuția)
Partaj ioana71 ioana71 Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)