avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la concursuri. Sotul meu mi-a spus ca am stat si eu in casa (proprietar socrul meu) si ca ar trebui sa i le las deoarece el este sigur ca o sa castige incredintarea minorului.
Eu i-am raspuns ca totul se imparte la partaj, dar cum se imparte. El are un credit de 7000 eur si eu 3 credite in valoare de 12000 lei. Nici unul dintre noi nu este pe contractul celuilalt. Se impart si creditele?
Va rog frumos un raspuns sincer.
Cu multumiri, Ioana
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 09:48, 5 Noiembrie 2010
castigurile sunt bunuri proprii, nesupuse partajului.
creditele le veti plati, fiecare cum le aveti.
Va multumesc pentru raspuns. Sotul meu mi-a zis ca trebuie sa i le las lui ca fetita va sta cu el. Pentru credite e bine ca fiecare si le plateste separat.
daca fetita va sta cu el, puteti sa le lasati pt copil daca vreti, nu ca trebuie
Va multumesc pentru raspuns. Nu pot sa le las pe toate pentru copil, chiar daca ma doare sufletul, dar eu nu am cu ce mobila unde stau. El are salariul 2500 lei lunar iar eu doar 1000 lei. De unde bani sa mai cumpar si mobila. El a spus la inceput ca pot sa imi iau din casa tot ce am castigat, oricum nu luam tot pentru ca nu pot sa iau tot, iar acum s-a intors. Pai, ce fac las in casa pentru cea care va veni dupa mine? Sa-si cumpere, nu sa ia totul de-a gata. Eu nu vreau din castigurile mele decat strictul necesar. E destul ca ii las livingul, masina de spalat, frigiderul, aragazul si mobila de bucatarie. Pot sa imi iau si eu canapeaua de piele, fotoliul, dulapul soldat, televizorul, dvd-ul, hota si un calculator. Avem trei televizoare in doua camere, doua calculatoare, doua dvd-uri.
Nu se poate asa ceva. Oricum am facut cerere pentru ordonanta preseditiala de incredintare provizorie a minorului pana la terminarea divortului. Asteptam prima infatisare.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
ioana71, utilizator
renuntati la copil ?? chiar daca aveti salariul mai mic asta nu este un impediment in incredintarea minorei .

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi iau copilul acasa. ioana71 ioana71 Buna ziua. Am o mare intrebare: sotul meu a luat fetita de o luna de zile si a dus-o la mama lui. Eu nu o vad decat in weekend. Vreau sa imi iau fetita la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii o mama poate pierde custodia copilului, in favoarea tatalui. alina-marcu alina-marcu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt casatorita de 5 ani, de 4 ani, exacat dupa nasterea copilului, sotul meu si-a schimbat total ... (vezi toată discuția)