avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi iau copilul acasa.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi iau copilul acasa.

Buna ziua. Am o mare intrebare: sotul meu a luat fetita de o luna de zile si a dus-o la mama lui. Eu nu o vad decat in weekend. Vreau sa imi iau fetita la parintii mei acasa unde locuiesc dupa ce sotul, impreuna cu tatal lui m-au dat afara din caminul conjugal. Patesc ceva daca imi iau copilul cu mine? Mentionez ca scoala copilului este in sectorul 4 iar eu locuiesc acum in sectorul 6, iar sotul meu poate lua copilul din nou.
As dori si eu un raspuns concret. Daca ma duc la politie sa vina cu mine la mama soacra sa imi iau copilul, politia ma poate ajuta?
Va multumesc.
As dori raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 10:11, 2 Noiembrie 2010
fara o hotarare judecatoresca , politia nu va poate ajuta.
ori luati copilul de la soacra si aveti grija sa nu il ia inapoi, ori faceti cerere pe calea ordonantei presidentiale de a va fi incredintat copilul pe parcursul procesului de divort
Divortati si cereti incredintarea copilului
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Suntem in divort, el a inaintat divortul si acum nu ma lasa sa vad copilul decat in weekend si atunci putin. I-am cerut copilul pentru acest weekend avand in vedere ca de luni este in vacanta si m-a refuzat categoric. Pai, daca fac cerere pentru ordonanta presedintiala, pana se solutioneaza vine prima infatisare pentru divortul nostru. Astazi, de exemplu, mi-a spus ca s-ar putea sa imi dea interzis sa mai vorbesc cu copilul la telefon si sa il vad.
Dumneavoastra ce credeti de acest lucru? Incearca pe toate caile sa indeparteze copilul de mine.
Va multumesc pentru raspunsuri.
doamna, cu cat timpul trece, copilul se va indeparta de dvs prin grija tatalui si riscati sa-l pierdeti. contactati un avocat sa va ajute, ca muriti cu dreptatea-n mana
Am facut cerere pentru ordonanta presedintiala pe care avocata mea o va depune maine, dar am inteles ca dureaza o luna si jumatate, pai deja ne apropriem de prima infatisare, iar copilul nu este lasat sa vina la mine. Stiu ca il indeparteaza de mine cat poate de mult, dar nu stiu ce sa fac. Politia nu ma poate ajuta, pentru ca nu suntem in alta tara. Ce pot face? Sa ma duc sa iau copilul de la scoala si sa il aduc acasa la mine? Dupa aceea cand incepe scoala se duce si il ia din nou si nu imi mai da voie sa il vad deloc.
Am nevoie mare de ajutor. Nu stiu ce sa fac.

Alte discuții în legătură

Partaj ioana71 ioana71 Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)