avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate luc1kws

Activitate luc1kws

Cu siguranta , da!
CAPITOLUL VIII
Stabilirea consumurilor de apă și a debitelor
de apă evacuate la canalizare
(2) Utilizatorii care se alimentează din surse proprii și care evacuează apa uzată în rețeaua publică de canalizare vor achita contravaloarea acesteia în baza contractului încheiat cu operatorul.
Răspuns la discuția Revizuire calcul pensie
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Avand in vedere faptul ca am inaintat contestatie in instanta, credeti ca e mai bine sa astept finalizarea procesului sau trebuie neaparat sa depun cerere la sfarsitul fiecarui an, deoarece eu inca mai lucrez la aceeasi companie?
Bună ziua. Am depus dosarul de pensionare în septembrie 2019 și decizia a ieșit în decembrie. Am lucrat in grupa specială 34 de ani. Am înaintat contestație pentru orele de noapte, prime, ore festive și ceea ce nu se ia în considerare la calculul pensiei. Am continuat să lucrez la aceeași companie care este privată. Pentru perioada următoare depunerii dosarului (20 sept 2019-prezent) se poate face recalculare și dacă da, cum ar trebui să procedez? Vă mulțumesc foarte mult anticipat! Cu stimă.
Răspuns la discuția Pensionare
Cred ca peste 2 ani aveti dreptul. La fiecare 4 ani de grupa trebuie sa scadeti 1 an din varsta standard de pensionare.
Vă mulțumesc mult pentru lămuriri, și în numele mai multor colegi. Dacă , din 2004 , a apărut Alstom schimbă cumva situația la anii de cotizație. Adică, se aplică cu 35 sau cu 25 ?
Mii de mulțumiri!
V-as mai intreba despre o problema care apare la fiecare angajat al metroului care iese la pensie. Sporurile (ore de noapte, festive etc) care sunt trecute in adeverinte nu sunt luate in calcul, practic, nu sunt recunoscute. Majoritatea au dat casa de pensii in judecata si au castigat procesul. Nu inteleg de ce se poate numai cu proces. Am spus majoritatea pentru ca unii au si pierdut in instanta. Daca, dupa ce iti vine decizia, iti trece prin cap sa faci contestatie, te alegi cu o pensie si mai mica decat era initial (nu stiu de ce , poate din razbunare sau din dorinta de a nu fi deranjati, chiar nu inteleg)
O specificație am omis. Tot timpul am lucrat în aceleași condiții, dar din 2004 societatea care ne-a preluat este Alstom Transport SA, numai mentenanța trenurilor.. La punctul 61 se schimbă din anul 2004, deci nu Metrorex. Grupa de muncă ni s-a recunoscut în continuare.
Da, mă încadrez. La revizii trenuri de metrou lucrez și am lucrat. Din acest total de 33 ani și 7 luni maxim 2 ani am lucrat la dep Militari care este la suprafață și nu se acordă grupa deloc. Mai am armata și vreo 5 luni de medical. Una peste alta bănuiesc că indeplinesc condițiile. Vă mulțumesc foarte mult!

Carp Mircea a scris:

Daca activitatea se regaseste in anexa 2, iar unitatea in anexa 3, atunci conditia de stagiu complet este de 25 ani.
Vedeti mai jos daca va incadrati:
Anexa 2
6. Activitatea de revizie, întreținere, exploatare și reparație de la metrou, care se desfășoară 100% în subteran
Anexa 3
61.
Societatea Comercială de Transport cu Metroul METROREX - S.A., localitatea Bucureşti 5, 6

Mulțumesc foarte mult. M-ați lămurit foarte bine. E clar că ies fără penalizări cum împlinesc 52 de ani. Încă o întrebare: se poate depune dosarul înainte de a împlini vârsta cu o lună?
Lăcătuș mecanic