Ce poti face cand primaria iti impune ca sa poti construi o casa sa faci un PUZ pe o zona de mai multe hectare, in care se afla zeci de proprietari, cu conditia sa si reparcelezi proprietatile altora unii din ei avand proprietati cu imobile intabulate. am un teren de 3000 de mp intravilan arabil si desi sunt incojurat de case intr-un cartier nou infiintat de primarie de cativa ani unde e plin de case imi cer sa fac un puz imposibil de realizat. in audienta cand am fost arhitecta sef mi-a zis sa plantez morcovi daca nu facem puz cum vor ei. le-am spus ca depindemde acordul vecinilor pt realizarea puz-uluida nu iiintereseaza. 2 insi si-au facut casele dupa ce s-au chiunit 3 ani sa faca puz schimband 4 arhitecti. au pierdut bani destui si puz-ultot nu l-au putut face asa ca au renuntat si au construit fara autorizatie. au fost amendati. acum sunt pus p ganduri. ce sa fac? sa ma apuc si eu la fel ca ei?ce alte solutii as avea?
am inteles.
multumesc mult pt lamuriri. Astept sa vad cum mai decurg lucrurile si mai revin probabil cu alte intrebari sau sa va spun cum s-a solutionat problema. Respecte.
multumesc mult pentru raspunsuri!
mai am o intrebare. Eu pot sa obtin ceva bani de la fata si sa nu mai am treaba cu instanta?si ei sa o judece cum vor fara sa ma mai implice p mine prea mult. sau oricum io trebe sa ajung in instanta si trebe sa iau bani de la asigurare?
inca nu am facut plangerea,dar mai am 3 saptamani la dispozitie. deci trebuie sa fac neaparat plangere? si daca ma inteleg cu ea o pot retrage p urma?,iar daca nu ma inteleg ,in sensu ca imi da mult mai putini bani decat cer atunci las plangerea si atunci vom merge in instanta? iar in instanta tre sa cer aceiasi bani sau cer mai mult? offff cate chestii is...dar nici nu stiu ca idee cat sa cer.da, ok, imi fac niste calcule cu tot ce am cheltuit si urmeaza sa cheltuiesc, cate luni de zile nu pot lucra,dar mai intervine o problema ca noi aveam o afacere in familie si accidentu asta nu o stricat numa venitu meu ci si venitu familiei ca io lucrez la firma lu tata care acum are si el pierderi prin lipsa mea. p cale amiabila la ce suma ar trebui sa ma gandesc sa nu fie nici exagerata dar sa se apropie de adevar tinand cont ca 5 luni de la data accidentului nu lucrez deloc si ca urmeaza recuperare care va fi destul de lunga si peste un an voi mai avea o interventie de scoatere a tijei la care ar putea apare complicatii. credeti ca printr-o intelegere directa ar putea acoperi suma sau trebe sa merg in instanta si sa plateasca asigurarea ei?doar ca atunci ea va avea probleme mai mari?
Buna ziua!
In data de 8 iunie anul curent, ma aflam p un bulevard circulat din Sibiu conducand regulamentar o motocicleta.Din sens opus,o dacie condusa de o fata vireaza stanga fara sa se asigure si imi taie calea. Am intrat in ea in usa din fata dreapta.Am suferit o fractura dubla deschisa la tibie cu lipsa cosiderabila de substanta osoasa, si fractura de platou tibian cu deplasare, si inca cateva taieturi si contuzii. Am stat o luna in spital timp in care am suferit 2 operatii si o suturatie. Luni mi-au dat drumu acasa pt 3 saptamani cu un fixator extern in picior.Urmeaza sa mai am 2 interventii chirurgicale la picior peste 3 saptamani,cand imi va pune si o tija pe care peste un an de zile mi s-a spus ca trebuie sa mi-o scoata,deci inca o operatie..Problema e acuma ca am fost la medicul legist care imi da raspunsul sigur abia marti,dar dupa consultatie el estimeaza ca ma incadrez undeva intre 90 si 120 de zile de ingrijire medicala. Saptamana viitoare vine politia sa imi ia o declaratie si nu stiu cum sa procedez. Cum sa ma impac cu vinovata? mai trebuie sa ma impac daca trec peste 60 de zile? ea oricum raspunde in fata instantei si daca ma impac si daca nu ma impac? in momentul acesta io de unde imi recuperez banii,de la ea sau de la asigurare?c imi sugerati sa fac?