avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate steffi

Activitate steffi

va spun eu...
3% din valoarea bunurilor (asta doar pentru 50% - 50%).Daca vreti mai mult de jumatate.....timbrati si valoarea peste 50%. Expert pentru evaluarea casei, avocat....asta in mod principal....(=sumele MARI).
Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca dupa legea noua......chiar daca va intelegeti cu fostul sot ( faceti tranzactie) cei 3% nu-i mai primiti inapoi, cum era inainte...daca depuneati tranzactia la primul termen vi se restituiau cei 3% .

off topic:
Asa e facuta legea.....cine nu are bani....sa stea si sa indure. Cati oameni cu slujbe normale isi pot permite un partaj? Si cu ajutorul de la stat nu ai ce face....ca daca ai un servici..esti bun de plata...
Răspuns la discuția nelamurire
pai asta e si ideea...va dati seama cat trebuie timbrat...iar daca ea doreste sa introduca imobilul in masa partajabila( desi nu a cotizat nici macar 1(un) leu), sa timbreze ea. Ma gandeam daca se poate porni partajul de la valoarea scrisa in CVC, pentru teren. Iar dupa aceea sa-si faca sotul actele pe casa in liniste.

Cat despre alegerea avocatului, usor de zis, greu de facut. Nu avem pe nimeni care sa ne poata recomanda un avocat BUN. De aceea am apelat la acest forum. Iar pe lista de consultanti nu e nimeni specializat in dreptul familiei, cel putin pentru Iasi nu.
Răspuns la discuția nelamurire
Multumesc. Cat despre partea a treia a mesajului? cea cu terenul?
Discuție nelamurire
buna ziua!
Divort pronuntat la data de 25 Mai 2010. Desi pana la momentul actual nu s-a primit hotararea de divort, fosta sotie a facut cerere de poprire din salariu la firma unde lucreaza fostul sot. In ce baza? Sau nu e obligatoriu sa primeasca amandoi sotii acea *hartie* in acelasi timp? Este posibil ca ea sa fi primit hotararea si el nu?
Si o rugaminte, daca se poate sa-mi recomandati un avocat sau consilier juridic in orasul Iasi, specializat in procese de partaj, si care sa nu coste luna de pe cer.
Ca in ceea ce priveste primul avocat, ne-am lamurit.Intr-adevar NUMAI de onorariu i-a pasat, de speta deloc.

p.s. in cazul in care fostii soti au impreuna un teren pe care e construita o casa( casa nu are acte inca), se poate cere partajul numai pe teren?