avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire

buna ziua!
Divort pronuntat la data de 25 Mai 2010. Desi pana la momentul actual nu s-a primit hotararea de divort, fosta sotie a facut cerere de poprire din salariu la firma unde lucreaza fostul sot. In ce baza? Sau nu e obligatoriu sa primeasca amandoi sotii acea *hartie* in acelasi timp? Este posibil ca ea sa fi primit hotararea si el nu?
Si o rugaminte, daca se poate sa-mi recomandati un avocat sau consilier juridic in orasul Iasi, specializat in procese de partaj, si care sa nu coste luna de pe cer.
Ca in ceea ce priveste primul avocat, ne-am lamurit.Intr-adevar NUMAI de onorariu i-a pasat, de speta deloc.

p.s. in cazul in care fostii soti au impreuna un teren pe care e construita o casa( casa nu are acte inca), se poate cere partajul numai pe teren?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
steffi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 18:40, 11 Iulie 2010
hotararea judecatoreasca sau, ma rog, partea din ea care se refera la pensie este EXECUTORIE DE DREPT. de aceea s-a facut poprirea, care nu depinde de comunicarea sentintei sau alte elemente asemenea.
cu avocatul bun din iasi, nu va pot ajuta ... incercati pe acest site, selectand judetul iasi.
cand vorbiti de cererea de poprire, vorbiti de fapt ca doreste plata pensiei de intretinere catre minor si cheltuieli de judecata.... in ceea ce priveste hotarearea de divort aceasta este data cu drept de apel in termen de 30 zile de la data comunicarii, comunicare care se face dupa 30 de zile ( termen in care judecatorul are timp sa o redacteze, cel putin asa este legal, ca se mai intarzie nu se pune)...
IN CEEA CE PRIVESTE PENSIA ALIMENTARA, HOTARAREA ESTE EXECUTORIE DE LA DATA PRONUNTARII,, de aceea a facut cererea fosta sotie....
In urma procesului de divort si pensie de intretinere, instanta comunica unitatii la care lucreaza cel are a fost obligat la pensie de intretinere, ORDONANTA DE POPRIRE, in care se comunica numarul dosarului si sentintei prin care s-a stabilit pensia, cuantumul acesteia , precum si data de la care aceasta intra in plata.

Deci, pentru intrarea in plata, nu este necesara cerere, cata vreme instanta comunica ordonanta de poprire.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Multumesc. Cat despre partea a treia a mesajului? cea cu terenul?
Hotararea de divort se comunica ambelor parti pentru exercitarea caii de atac dar redacatarea si comunicarea acesteia se face independent de ordonanta de poprire pe care instanta o trimite la locul de munca al debitorului in data pronuntarii, hotararea pe capatul de cerere privind stabilirea pensiei fiind executorie.
In ceea ce priveste gasirea unui avocat aveti varianta selectarii personal al acestuia fie dintre avocatii locali din Baroul Iasi , fie din orice alt barou.
In ceea ce priveste terenul este de preferat sa obtineti acte pe casa si ulterior sa procedati la partaj.

Alte discuții în legătură

Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Adresa poprire?! nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru ... (vezi toată discuția)