avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adresa poprire?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adresa poprire?!

Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru fetita, firma angajatoare a fostului sot mi-a cerut adresa de poprire de la judecatorie. Acest act este la dosar, sau este nevoie sa depun vreo cere? Eu locuind in Tulcea, iar divortul judecandu-se la Constanta, exista posibilitatea de a cere aceasta adresa din Tulcea sau trebuie sa ma deplasez acolo? Si inca ceva....pe perioada divortului, fostul sot nu avea loc de munca, pensia stabilindu-se ca procent din minimum pe economie, asta inseamna ca aceasta adresa de poprire trebuie eliberata acum, ca acesta lucreaza, sau cum procedez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:15, 17 Noiembrie 2011
Este adresa dv.Ei vireaza banii prin mandat postal!!!
se face o cerere la instanta pt infiintarea popririi .
Pt ca veniturile sotului dvs. s-au schimbat , ca urmare a angajarii , va sfatuiesc sa faceti o noua cerere de majorare pensie de intretinere si sa aratati instantei care este angajatorul si deasemenea sa cereti infiintarea popririii pe care instanta potrivit codului de proc civila este obligata sa o faca din oficiu. Prin hotararea pe care o aveti, instanta nu a infiitat poprirea pt ca asa cum spuneti si dvs. , tatal copiilor nu avea servici la acea data .
Va multumesc.Deci trebuie sa fac cererea de infiintare a popririi la Judecatoria Constanta, acolo unde s-a judecat divortul, precum si cerere de majorare a pensiei. Si eu trebuie sa prezint vreo dovada ca fostul sot lucreaza la firma X? sau doar mentionez in cerere.
Avand in vedere ca la momentul desfacerii casatoriei , sotul dvs. nu realiza venituri, pensia de intretinere a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie, prin urmare instanta nu avea unde sa trimita ordonanta de poprire.
Dat fiind faptul ca acum realizeaza venituri, este necesar sa formulati o noua actiune de stabilire pensie in functie de veniturile realizate, fiind de asemenea necesar sa indicati instantei, angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate.
Hotararile privind plata pensiei de intretinere sunt executorii de la data pronuntarii, astfel ca in aceeasi data instanta va comunica angajatorului ordonanta de poprire a venitului in cuantumul stabilit de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)
Validare poprire victoriada victoriada Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea ... (vezi toată discuția)