avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Validare poprire

Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea directa pe salariul paratului. Pe langa faptul ca oricum ea nu ceruse in actiune sa se dispuna poprirea pe salariu, iar din faptul ca paratul nu plateste 3 luni de zile, deduc ca la C-lung nu se dispune din oficiu validarea popririi.
Cum intemeiez in drept o actiune de validare a popririi pentru pensia de intretinere? Ma judec cu firma unde lucreaza ca tert poprit si cu fostul sot ca debitor, nu?
Cel mai recent răspuns: victoriada , utilizator 18:54, 24 Iulie 2012
Va duceti cu hotararea legalizata la executor.
Dv nu aveti nevoie de o actiune de validare a popririi. Daca la data stabilirii pensiei de intretinere debitorul era angajat, iar la dosarul cauzei exista adeverinta eliberata de angajator, iar instanta, dupa cum spuneti, nu a dispus din oficiu infiintarea popririi, puteti sa va adreseasi instantei cu o cerere prin care sa solicitati dv infiintarea popririi asupra veniturilor.
Daca la momentul stabilirii pensiei debitorul nu era angajat, iar pensia a fost raportata de instanta la venitul minim pe economie, sau s-a angajat ulterior, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.
Multumesc ptr raspuns!
Paratul era angajat si s-a stabilit pensia de intretinere pe baza salariului.
Cererea de infiintare a popririi ca actiune noua sau o formulez referitor la dosarul de divort?
Cred ca e o actiune noua, intrucat sentinta de divort este definitiva si irevocabila.
Sau fac cerere de completare dispozitiv?
Nu stiu cadrul legal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Fostul meu sot nu plateste intretinerea copilului la timp ' cum se procedeaza in asemenea cazuri'? istvanbik istvanbik buna ziua ma numesc ELLA si am o problema sunt divortata si fostul meu sot nu imi plateste copilului intretinerea la timp ba ramine in urma As dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)