Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea directa pe salariul paratului. Pe langa faptul ca oricum ea nu ceruse in actiune sa se dispuna poprirea pe salariu, iar din faptul ca paratul nu plateste 3 luni de zile, deduc ca la C-lung nu se dispune din oficiu validarea popririi. Cum intemeiez in drept o actiune de validare a popririi pentru pensia de intretinere? Ma judec cu firma unde lucreaza ca tert poprit si cu fostul sot ca debitor, nu?
Dv nu aveti nevoie de o actiune de validare a popririi. Daca la data stabilirii pensiei de intretinere debitorul era angajat, iar la dosarul cauzei exista adeverinta eliberata de angajator, iar instanta, dupa cum spuneti, nu a dispus din oficiu infiintarea popririi, puteti sa va adreseasi instantei cu o cerere prin care sa solicitati dv infiintarea popririi asupra veniturilor.
Daca la momentul stabilirii pensiei debitorul nu era angajat, iar pensia a fost raportata de instanta la venitul minim pe economie, sau s-a angajat ulterior, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.
Multumesc ptr raspuns!
Paratul era angajat si s-a stabilit pensia de intretinere pe baza salariului.
Cererea de infiintare a popririi ca actiune noua sau o formulez referitor la dosarul de divort?
Cred ca e o actiune noua, intrucat sentinta de divort este definitiva si irevocabila.
Sau fac cerere de completare dispozitiv?
Nu stiu cadrul legal!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie intretinere
dd.ildysz
Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)