avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul meu sot nu plateste intretinerea copilului la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul meu sot nu plateste intretinerea copilului la timp ' cum se procedeaza in asemenea cazuri'?

buna ziua ma numesc ELLA si am o problema sunt divortata si fostul meu sot nu imi plateste copilului intretinerea la timp ba ramine in urma As dori sa ma ajytati cu Un Model de Cerere pentru Proprirea Salariului ca am auzit ca se poate asa ceva va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 21:09, 4 Iulie 2010
Nu dvs. faceti cererea! Este suficient sa mergeti la locul de munca a sotului si sa depuneti acolo o copie dupa sentinta pronuntata de catre instanta prin care se stabileste plata pensiei de intretinere.
Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Daca hotararea prin care s-a dispus plata pensiei a ramas definitiva si irevocabila, o depuneti la sediul firmei unde lucreaza fostul, iar acestia, in calitate de tert poprit, vor proceda ca atare.
Daca instanta care a pronuntat hotararea nu a trimis ordonanta de infiintare a popririi la angajatorul fostului sot, adresativ-a cu o cerere catre instanta solicitand acest lucru.
In situatia in care nu optati pentru aceasta varianta, va puteti duce cu hotararea la un executor judecatoresc pentru a solicita punerea in executare a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare alocatie maroma maroma Ca reprezentant legal am obtinut in instanta dreptul de recuperare a alocatiei pentru copil de la celalalt parinte. Desi exista o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere prin ordonanta de poprire sdfjibsejifj sdfjibsejifj Buna ziua.Sunt o mamica a unui baiat de 14 ani. Am hotarire judecatoreasca de marire pensie alimentara din luna mai 2008 care nu mia spus locul de munca al ... (vezi toată discuția)