avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pensia de intretinere prin ordonanta de poprire
Discuție deschisă în Executare silită

pensia de intretinere prin ordonanta de poprire

Buna ziua.Sunt o mamica a unui baiat de 14 ani. Am hotarire judecatoreasca de marire pensie alimentara din luna mai 2008 care nu mia spus locul de munca al fostului sot.Cred ca trebuia sa cer asta.pensia nu sa calculat 25 la suta din salariu si cred ca acelasi este motivul pentru ca nu am cerut eu asta.as dori sa deshid o alta actiune pentru marire pensie si as vrea odata cu aceasta sa deschid si ordonanta de poprire cred ca asa ii zice sa ii opreasca firma banii si sami trimita aceasta mie.Asta pentru ca eu cred ca salariul declarat de fostul sot nu este real.Vreau sa stiu daca pot face lucrul acesta si daca stie cineva cum trebuie facut totul il rog frumos sami zica si mie.MULMESC FRUMOS.
Cel mai recent răspuns: sdfjibsejifj , utilizator 14:29, 12 Ianuarie 2009
Va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune avand ca obiect recalcularea cuantumului pensiei de intretinere , raportata la veniturile realizate de fostul sot.
Venitul acestuia poate fi demonstrat prin orice mijloc de proba
Pentru neplata pensiei de intretinere pe lunile precedente puteti depune o plangere penala prealabila pt infractiunea de abandon de familie.
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc as dori sa stiu si despre ordonanta de poprire de unde se ia si cum se coplecteaza.Referitor la probe pentru venit nu am de unde din moment ce nu stiu locul de munca.Acesta poate sa aduca o adeverinta care asa cum stim poate sa fie cu venitul minim pe economie.
Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terţului poprit. Pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este
executorie potrivit legii.
va multumesc numai ca va rog sa fiti mai pe intelesul meu deci concret ce as putea eu sa fac pentru ca hotarirea sa fie executorie.
Potrivit Codului de procedura civila, hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale. Asadar, in cazul unei asemenea hotarari nu mai este nevoie de investirea cu formula executorie.
Prin urmare, va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru a pune in executare aceasta hotarare.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lilisor1975 lilisor1975 Cum se calculeaza pensia alimentara pentru doi copii??? Se ia in calcul si faptul ca tatal sta cu chirie si daca are banci de platit??? Pensia alimentara se ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)