avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Cum se calculeaza pensia alimentara pentru doi copii??? Se ia in calcul si faptul ca tatal sta cu chirie si daca are banci de platit??? Pensia alimentara se calculeaza doar la venitul de pe cartea de munca sau se iau in calcul toate veniturile??? Ordinul 50 care este norma de hrana pentru cei ce lucreaza in cadrul MAI si care nu se trece in cartea de munca dar care se ia lunar in suma fixa intra in calculul pensiei alimentare??Faptul ca a lasat mama cu datorii are vreo relevanta????Pensia alimentara odata stabilita mai poate fi atacata de catre tata???
Pensia de intretinere se stabileste in functie de necesitatile copiilor precum si de necesitatile si obligatiile tatalui.

Pensia se poate stabili pana la 1/3 din veniturile nete ale sotului. Nu intra in calcul norma de hrana.

Nu are nici o relevanta faptul ca a lasat mama cu datorii. Parintele care plateste pensia de intretinere poate solicita micsorarea pensiei daca se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanta de tutela putând micsora sau creste pensia.

Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.
Daca pensia de intretinere este datorata unui copil, cuantumul ei reprezinta 1/4 din castigul parintelui obligat, pentru 2 copii va reprezenta 1/3 din venituri iar pentru 3 sau mai multi copii va reprezenta 1/2 din venituri .



Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terţului poprit.

Pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie potrivit legii.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara norvdream1 norvdream1 Pensia de intretinere se stabileste in functie de necesitatile copiilor precum si de necesitatile si obligatiile tatalui. Pensia se poate stabili pana la ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei pensie alimentara.bună seara,am deschis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu ... Meduza10 Meduza10 Bună seara,am descjis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu nu am venit și în întâmpinare mi s- cerut sa plătesc rata inflatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iulia_19_79 Iulia_19_79 Buna ziua ,am divorțat în 2011,la vremea aceea salariul minim pe economie era foarte mic,pensia alimentara s-a stabilit la fabuloasa suma de 145 de lei ... (vezi toată discuția)