avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Pensia de intretinere se stabileste in functie de necesitatile copiilor precum si de necesitatile si obligatiile tatalui.

Pensia se poate stabili pana la 1/3 din veniturile nete ale sotului. Nu intra in calcul norma de hrana.

Nu are nici o relevanta faptul ca a lasat mama cu datorii. Parintele care plateste pensia de intretinere poate solicita micsorarea pensiei daca se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanta de tutela putând micsora sau creste pensia.
Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.

Avocat Alex Munteanu

conform carui articol nu se ia in considerare norma de hrana???
se ia in calcul si ca stau cu chirie????
nu am forme legale la chirie.

Va multumesc si astept raspuns

Norma de hrana poate fi avute in vedere la plata pensiei de intretinere.Practica instantelor de judecata nu este unitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lilisor1975 lilisor1975 Cum se calculeaza pensia alimentara pentru doi copii??? Se ia in calcul si faptul ca tatal sta cu chirie si daca are banci de platit??? Pensia alimentara se ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei pensie alimentara.bună seara,am deschis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu ... Meduza10 Meduza10 Bună seara,am descjis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu nu am venit și în întâmpinare mi s- cerut sa plătesc rata inflatiei ... (vezi toată discuția)
Incadrare articol noul cod civil stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Doresc sa depun in instanta cerere reducere pensie intretinere minor intrucat am devenit somer (de la 01.10.2013) si nu mai am alte venituri. ... (vezi toată discuția)