avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rata inflatiei pensie alimentara.Bună seara,am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rata inflatiei pensie alimentara.Bună seara,am deschis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu ...

Bună seara,am descjis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu nu am venit și în întâmpinare mi s- cerut sa plătesc rata inflatiei trimestrial. Dacă nu am venit trebuie sa plătesc rata inflatiei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 8 Noiembrie 2021
suma stabilita in suma fixa, se indexeaza trimestrial cu rata inflatiei.
va trebui sa faceti in asa fel, sa aveti venit daca sunteti apt de munca.
art 531
(1) Dacă se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanța de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micșora pensia de întreținere sau poate hotărî încetarea plății ei.

(2) Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.

Multumesc,dacă eu nu am venit ,se poate sa nu ii ia în calcul ceea ce a cerut ? ( dobânda la rata inflatiei trimestrial) ,pot face ceva sa nu mai fiu nevoit sa plătesc aceasta rata a inflației și doar pensia alimentara stabilita la salariul minim pe economie? (Menționez ca nu am venituri)

gi-jane2 a scris:

suma stabilita in suma fixa, se indexeaza trimestrial cu rata inflatiei.
va trebui sa faceti in asa fel, sa aveti venit daca sunteti apt de munca.
art 531
(1) Dacă se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanța de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micșora pensia de întreținere sau poate hotărî încetarea plății ei.

(2) Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.

Instanta se va pronunța si pe acest aspect, nu am de unde sa stiu in ce fel.
Angajati-va ca sa aveti venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare articol noul cod civil stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Doresc sa depun in instanta cerere reducere pensie intretinere minor intrucat am devenit somer (de la 01.10.2013) si nu mai am alte venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iulia_19_79 Iulia_19_79 Buna ziua ,am divorțat în 2011,la vremea aceea salariul minim pe economie era foarte mic,pensia alimentara s-a stabilit la fabuloasa suma de 145 de lei ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara marianadolinschi marianadolinschi Buna ziua. Ce formalitati trebuie sa indeplinesc ptr marirea pensiei alimentare ptr copil( in urma divortului ).Au trecut 5 ani si nu l-am dat ptr marire . ... (vezi toată discuția)