As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu sau fostul sot?
Daca pensia de intretinere a fost stabilita prin instanta, instanta din oficiu transmite o cerere de poprire catre angajatorul sotului.
Daca instanta a omis sa transmita aceasta cerere ori daca hotararea judecatoreasca este mai veche, transmiteti aceasta hotarare, eventual indicati si un cont bancar in care sa se faca plata, catre angajator.
Daca nu aveti o hotarare judecatoreasca, serviciul personal de la firma sotului nu are o baza legala prin care sa retina din salariu suma de bani cu titlu de pensie de intretinere, daca fostul sot nu o plateste de buna-voie. In acest caz va trebui sa obtineti o astfel de decizie prin instanta de judecata.
In primul rand pensia trebuie achitata de buna voie. In al doilea rand, nu dv si nici sotul nu trimiteti acte la firma, nu aveti nicio autoritate de a emite popriri.
Daca pensia de intretinere a fost stabilita prin instanta, iar la momentul stabilirii debitorul avea loc de munca, instanta trebuia sa trimita din oficiu adresa de infiintare a popririi catre angajator. Daca nu a fost trimisa aceasta adresa, faceti o cerere catre judecatoria care a pronuntat hotararea si solicitati infiintarea popririi.
Daca la momentul stabilirii pensiei, debitorul nu avea loc de munca, acesta angajandu-se ulterior, mergeti la un excutor si solicitati demararea procedurilor de executare silita si infiintarea popririi asupra veniturilor debitorului.
Refuza comunicarea si astfel, si obligatia pe care ar trebui sa si-o execute de bunavoie - pensia de intretinere a minorului.
Avem o hot. jud. ramasa definitiva, irevocabila si este legalizata si investita cu formula executorie, incepand cu luna martie 2012.
I-am dat fostului sot o copie dupa hot. legalizata sa o duca la angajator, dar a refuzat.
Instanta a omis sa dispuna ordonanta pentru infiintarea si validarea popririi.
Ce sa fac? sa depun cerere la Judecatorie sau sa ma adresez unui executor judecatoresc de la domiciliul debitorului (adica fostul sot)?
Se va da termen de judecare? Eu trebuie sa fiu prezenta in instanta?
Sunt bulversata total.
Asta doar pt. ca d-na judecatoare a omis acest lucru? Justitia............asta.
Multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Validare poprire
victoriada
Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
carmen27_06
La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
danimaria99
din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)