avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj casa construita in timpul casatoriei pe terenul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj casa construita in timpul casatoriei pe terenul meu

Va rog spuneti-mi si mie cat ma costa partajul pentru o casa construita pe terenul meu in timpul casatoriei .Exista si o rata la banca de achitat pe 5 ani .Vreau sa-i platesc sotului meu si sa plece deoarece nu doresc sa mai convietuiesc sub acelasi acoperius dupa cearta scandal amenintari si acte de violenta.

Va multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: mare , utilizator 12:18, 8 Februarie 2011
Din pacate nu putem face astfel de evaluari ale costurilor totale de partaj pe forum, caci acest cost depinde de: cat de mult se cearta/se impaca cele doua parti, valoarea bunurilor, solicitarile pe care le face fiecare in concret, pretenta unui avocat sau nu, mediator sau nu, evaluator sau nu, veniturile partilor etc.

Asa incat, pentru o evaluare e nevoie de multe date personale si ne e dificil sa le obtinem aici.
va spun eu...
3% din valoarea bunurilor (asta doar pentru 50% - 50%).Daca vreti mai mult de jumatate.....timbrati si valoarea peste 50%. Expert pentru evaluarea casei, avocat....asta in mod principal....(=sumele MARI).
Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca dupa legea noua......chiar daca va intelegeti cu fostul sot ( faceti tranzactie) cei 3% nu-i mai primiti inapoi, cum era inainte...daca depuneati tranzactia la primul termen vi se restituiau cei 3% .

off topic:
Asa e facuta legea.....cine nu are bani....sa stea si sa indure. Cati oameni cu slujbe normale isi pot permite un partaj? Si cu ajutorul de la stat nu ai ce face....ca daca ai un servici..esti bun de plata...
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
steffi, utilizator
Multumesc mult pentru Explicatie.
Problema este ca exista si un credit care trebuie impartit.Bunurile comune exista si datorita faptului ca avem acest credit.Cum se socoteste creditul la taxa de timbru,o micsoreaza?

Multumesc din nou.
Nu, platiti in plus si la valoarea lui.
Daca insa va intelegeti cu sotul pe valoarea casei, puteti micsora valoarea declarata a casei... daca faceti o tranzactie sau o mediere... puteti recupera taxa de timbru pana la totalitatea ei...
De aceea va spuneam, e nevoie de multe date ca sa va spunem concret cat va costa.
Caci daca cineva care se intelege cat de cat primeste un raspuns generic ca mai sus, poate renunta la partaj.
In realitate, exista variante de micsorare a taxei prin intelegeri cu cealalta parte, semnari de tranzactii etc.
PROBLEMA ESTE CA EU VREAU SA OBTIN CASA SI SA-I PLATESC LUI PENTRU CE I SE CUVINE,DAR EL VREA CU ORICE PRET SA LOCUIASCA IN CASA.CE SANSE AM SA OBTIN EU CE VREAU ,CE SANSE ARE EL SA OBTINA CE VREA?

MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj vanatoruadriana vanatoruadriana buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri cu privire la un divort, vreau sa mentionez in primul rand ca sufar de cancer in faza aproape terminala,sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu tranzactie de bunuri cirina cirina Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: 1. sotul meu doreste sa divorteze, mi-a propus divort pe cale amiabila, prin introducerea actiunii impreuna. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)