In angajamentul de plata ultima rata era in septembrie 2010.
Cei 100 lei i-am platit in iulie 2014, tot atunci am trimis mail dlui care mi-a promis o fisa, un plan de restituire, mail la care am primit raspunsul "trebuie sa vorbim la telefon", iar la telefon mi-a zis ca trebuie sa platesc toata suma si apoi imi da ceva in scris.
Multumesc pentru ajutor!
Buna seara,
Am nevoie, va rog, de ajutorul dvs in privinta unui credit luat de la BCR in valoare de 7500 lei, in anul 2007, pe 10 ani. Dupa 2 ani nu am mai reusit sa platesc ratele, in 2009, m-au contactat cei de la krug sa ma instiinteze ca au preluat creditul de la BCR si ca le datorez 8800 lei. Mi-au trimis un angajament de plata, pe care l-am semnat fara sa ma informez cat mai ramasese de fapt de plata,angajament cu rate lunare de 1000 lei si 600 lei, pana in septembrie 2010. Ultima rata am depus-o in martie 2010 (pana atunci am achitat 4700 lei din datoria pretinsa), apoi am ramas fara loc de munca si nu am mai platit. De atunci nu m-au sunat , nu mi-au trimis mail, iar in iulie 2014 m-a sunat un consultant de-al lor ca nu mi-am achitat datoria si ca mai am sa le platesc 8000 lei, dar daca platesc 5000 lei imi face o oferta si poate sa inchida dosarul. i-am explicat ca nu dispun de acesti bani si nu pot sa platesc, a insistat sa achit cel putin 100 lei. Am cerut o notificare, ceva din care sa reiese ce platesc si cui platesc , mi-a promis a imi trimite pe mail dupa ce fac plata de 100 lei si evident n-am primit nimic. In decembrie m-a contactat alt consultant care-mi spune ca am 8500 lei, tot in decembrie un altul care-mi cerea 9000 lei. Le-am trimis mail prin care le-am solicitat transmiterea in scris a sumei pe care o datorez, de unde si cum, dar si un extras cu toate platile pe care le-am facut catre BCR si catre ei, contractele de cesiune, le-am solicitat sa ma contacteze o singura persoana in privinta dosarului etc.. Platile facute catre BCR nu mi le-au trimis, si nici instiintarile lor catre mine cu confirmarile aferente , insa la fiecare 2-3 zile sunt sunata de diferiti consultanti. Ce pot sa fac sa inchei acest dosar? Nu vreau sa ma sune la fiecare 2-3 zile sa ma ameninte ca ma dau in judecata, ca imi pun poprire pe salariu (am salariul min pe economie, o sa recupereze in acest fel in 30 ani suma pe care o cer, iar alte bunuri nu am pe numele meu), dar nici nu mi se pare normal sa le platesc 8000-9000 lei, sau 9700 cum mi-au cerut in ultima saptamana. Cand i-am intrebat de unde tot creste suma, mi-au spus ca din dobanda initiala de la banca, dar matematica mea se pare ca nu e aceeasi cu a lor. Spuneti-mi, va rog, ce pot sa fac?
multumesc pt raspuns!
precizez ca sunt platitor de TVA
am fost la primaria orasului filiasi, acolo unde mi-am si deschis pfa-ul sa intreb daca mai am ceva de platit...impozite..altele.
in fine, mi-a spus domnisoara de acolo cat am de platit, dar cand am intrebat cum pot inregistra inca un cod pt distributie mi-a spus ca este complicat , ca trebuie sa schimb autorizatia din pfa in inteprindere familiala si apoi o sa pot face distributie...nu mai inteleg nimic . Pot sau nu sa distribui acele produse? va rog ajutati-ma ca fata de la primarie nu a reusit
buna!
in urma cu 3 ani mi-am infiintat un pfa pe care nu am lucrat foarte mult, imi trebuia pt coordonarea unei echipe la avon
acum vreau sa ma apuc de distributia consumabilelor stomatologice si pentru cosmetica, insa nu stiu daca pot folosi acel PFA sau trebuie sa-mi deschid un SRL
daca pot emite facturi pt pers juridice ...daca pot emite am nevoie de program de facturare sau pot sa imi fac un tipizat?
la fel cu registrul de casa, pot sa mi-l creez eu in excel, am nevoie de alte aprobari pt asta? sau pot tine evidenta pe un tipizat?
va rog, daca se poate sa ma ajutati cu aceasta dilema
daca trebuie sa mai dau si alte detalii pentru a ma ajuta, va rog, sa-mi spuneti
multumesc anticipat!