Buna seara,
Am nevoie, va rog, de ajutorul dvs in privinta unui credit luat de la BCR in valoare de 7500 lei, in anul 2007, pe 10 ani. Dupa 2 ani nu am mai reusit sa platesc ratele, in 2009, m-au contactat cei de la krug sa ma instiinteze ca au preluat creditul de la BCR si ca le datorez 8800 lei. Mi-au trimis un angajament de plata, pe care l-am semnat fara sa ma informez cat mai ramasese de fapt de plata,angajament cu rate lunare de 1000 lei si 600 lei, pana in septembrie 2010. Ultima rata am depus-o in martie 2010 (pana atunci am achitat 4700 lei din datoria pretinsa), apoi am ramas fara loc de munca si nu am mai platit. De atunci nu m-au sunat , nu mi-au trimis mail, iar in iulie 2014 m-a sunat un consultant de-al lor ca nu mi-am achitat datoria si ca mai am sa le platesc 8000 lei, dar daca platesc 5000 lei imi face o oferta si poate sa inchida dosarul. i-am explicat ca nu dispun de acesti bani si nu pot sa platesc, a insistat sa achit cel putin 100 lei. Am cerut o notificare, ceva din care sa reiese ce platesc si cui platesc , mi-a promis a imi trimite pe mail dupa ce fac plata de 100 lei si evident n-am primit nimic. In decembrie m-a contactat alt consultant care-mi spune ca am 8500 lei, tot in decembrie un altul care-mi cerea 9000 lei. Le-am trimis mail prin care le-am solicitat transmiterea in scris a sumei pe care o datorez, de unde si cum, dar si un extras cu toate platile pe care le-am facut catre BCR si catre ei, contractele de cesiune, le-am solicitat sa ma contacteze o singura persoana in privinta dosarului etc.. Platile facute catre BCR nu mi le-au trimis, si nici instiintarile lor catre mine cu confirmarile aferente , insa la fiecare 2-3 zile sunt sunata de diferiti consultanti. Ce pot sa fac sa inchei acest dosar? Nu vreau sa ma sune la fiecare 2-3 zile sa ma ameninte ca ma dau in judecata, ca imi pun poprire pe salariu (am salariul min pe economie, o sa recupereze in acest fel in 30 ani suma pe care o cer, iar alte bunuri nu am pe numele meu), dar nici nu mi se pare normal sa le platesc 8000-9000 lei, sau 9700 cum mi-au cerut in ultima saptamana. Cand i-am intrebat de unde tot creste suma, mi-au spus ca din dobanda initiala de la banca, dar matematica mea se pare ca nu e aceeasi cu a lor. Spuneti-mi, va rog, ce pot sa fac?