avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajament plata krug
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajament plata krug

Buna seara,
Am nevoie, va rog, de ajutorul dvs in privinta unui credit luat de la BCR in valoare de 7500 lei, in anul 2007, pe 10 ani. Dupa 2 ani nu am mai reusit sa platesc ratele, in 2009, m-au contactat cei de la krug sa ma instiinteze ca au preluat creditul de la BCR si ca le datorez 8800 lei. Mi-au trimis un angajament de plata, pe care l-am semnat fara sa ma informez cat mai ramasese de fapt de plata,angajament cu rate lunare de 1000 lei si 600 lei, pana in septembrie 2010. Ultima rata am depus-o in martie 2010 (pana atunci am achitat 4700 lei din datoria pretinsa), apoi am ramas fara loc de munca si nu am mai platit. De atunci nu m-au sunat , nu mi-au trimis mail, iar in iulie 2014 m-a sunat un consultant de-al lor ca nu mi-am achitat datoria si ca mai am sa le platesc 8000 lei, dar daca platesc 5000 lei imi face o oferta si poate sa inchida dosarul. i-am explicat ca nu dispun de acesti bani si nu pot sa platesc, a insistat sa achit cel putin 100 lei. Am cerut o notificare, ceva din care sa reiese ce platesc si cui platesc , mi-a promis a imi trimite pe mail dupa ce fac plata de 100 lei si evident n-am primit nimic. In decembrie m-a contactat alt consultant care-mi spune ca am 8500 lei, tot in decembrie un altul care-mi cerea 9000 lei. Le-am trimis mail prin care le-am solicitat transmiterea in scris a sumei pe care o datorez, de unde si cum, dar si un extras cu toate platile pe care le-am facut catre BCR si catre ei, contractele de cesiune, le-am solicitat sa ma contacteze o singura persoana in privinta dosarului etc.. Platile facute catre BCR nu mi le-au trimis, si nici instiintarile lor catre mine cu confirmarile aferente , insa la fiecare 2-3 zile sunt sunata de diferiti consultanti. Ce pot sa fac sa inchei acest dosar? Nu vreau sa ma sune la fiecare 2-3 zile sa ma ameninte ca ma dau in judecata, ca imi pun poprire pe salariu (am salariul min pe economie, o sa recupereze in acest fel in 30 ani suma pe care o cer, iar alte bunuri nu am pe numele meu), dar nici nu mi se pare normal sa le platesc 8000-9000 lei, sau 9700 cum mi-au cerut in ultima saptamana. Cand i-am intrebat de unde tot creste suma, mi-au spus ca din dobanda initiala de la banca, dar matematica mea se pare ca nu e aceeasi cu a lor. Spuneti-mi, va rog, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: mihaela.feodorov , utilizator 12:32, 26 Ianuarie 2015
In angajamentul de plata pe care l-ati semnat, era scris ca ultima rata sa fie septembrie 2010 ?/
Ati plătit pana la urma suta aia de lei și când exact?
In angajamentul de plata ultima rata era in septembrie 2010.
Cei 100 lei i-am platit in iulie 2014, tot atunci am trimis mail dlui care mi-a promis o fisa, un plan de restituire, mail la care am primit raspunsul "trebuie sa vorbim la telefon", iar la telefon mi-a zis ca trebuie sa platesc toata suma si apoi imi da ceva in scris.
Multumesc pentru ajutor!
Ok, dreptul lor la actiune e prescris, puteti sa ii ignorati. Plata facuta de dvs a fost facuta dupa implinirea termenului de prescriptie, asa ca nu a avut ce intrerupe. Daca va treziti in executare silita, va trebui sa faceti contestatie in termen de 15 zile si sa invocati prescriptia.
multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta kruk Andreyx2 Andreyx2 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa elucidez o problema legata de KRUK INTERNATIONAL. Am avut un credit la BCR in valoare de 19000 lei. Dupa ce am platit 17500 ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Executare silita carmen51 carmen51 Buna seara In 2006 am contractat 2 credite de la o banca. Din 2010 am intrat in somaj si nu am mai putut sa-mi achit ratele iar banca mi-a cesionat creditele ... (vezi toată discuția)