avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proces cu firma de recuparari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proces cu firma de recuparari creante

buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de vreun an ca ma dau in judecata. cineva imi spune ca sigur s-a prescris datoria pentru ca au trecut mai bine de 3 ani de la incheierea contractului? e adevarat? ce pot face eu si ce-mi pot face ei in instanta?
Cel mai recent răspuns: amalia31 , utilizator 16:58, 28 Mai 2009
Ori va achitati creditul cu toate dobanzile si penalitatile aferente dar direct la BRD, ori asteptai sa va dea EOS KSi in judecata.
Buna ziua am si eu o mare problema si va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede,
Am luat banii imprumut de la BCR am platit rata un an si dupa aceea am incetat sa mai platesc au trecut aproximativ 1 an si cave decand am facut asta si m-au sunat cei de la EOS ca fiind firma de recuperari si nu am de unde sa mai dau bani decat in rate mici de maxim 2 milioane , daca ma pune sa dau rate mai mari si nu am de unde sa platesc ce voi face, ca am auzit ca se poate ajunge si la puscarie pentru asta. Va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede, multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
kbyn4, utilizator
nu ajungeti la inchisoare doar pentru ca nu puteti plati ratele. insa puteti fi executat silit, inclusiv in ceea ce priveste bunurile imobile (apartamente, terenuri, etc).
sfatul meu este sa va adresati bancii cu o cerere de reesalonare a ratelor si sa ajungeti la un acord in privinta platilor pentru a evita executarea silita.

Av. Julia Watkins
datoria nu se prescrie pentru ca ati incheiat contractul in 2005. termenul de prescriptie curge de la ultima plata pe care ati facut-o dvs (ultima rata) si nu de la data incheierii contractului. doar daca ultima plata ar fi fost facuta in 2005 sau de la incheierea contractulu nu ati fi achitat nici o suma s-ar fi precris.

ajungeti la o intelegere cu banca, sa va reesaloneze ratele eventual.

Av. J. Watkins
Buna ziua. Neplacuta si complicata situatie! Am primit si eu o tema de casa si ma straduiesc sa ajut, dar am nevoie de specialisti, adica de dumneavoastra. Am in cercul de prieteni o familie care este amenintata tot de EOS KSI ca, daca nu achita suma de ... (1.460 lei, parca) va fi obligata la plata intregii sume ramasa de rambursat (30.000 lei). Din cate mi-au spus au o intarziere de 77 zile (2 rate la mijloc). Sunt cu fundament aceste amenintari ori doar bune pentru speriat si hartuit? Mi se pare chiar aberant sa fii obligat la achitare integrala si nu stiu unde sa verific daca EOS marseaza pe vreun temei legal sau nu. Sper sa aveti un raspuns si pentru aceasta nelamurire. Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost executat silit de bt, mi se retine din salariu, ... aetnip aetnip Buna seara am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi ... (vezi toată discuția)
Recuperator eos ksi ValentinaGe ValentinaGe In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am ... (vezi toată discuția)