avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - distributie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - distributie

buna!
in urma cu 3 ani mi-am infiintat un pfa pe care nu am lucrat foarte mult, imi trebuia pt coordonarea unei echipe la avon
acum vreau sa ma apuc de distributia consumabilelor stomatologice si pentru cosmetica, insa nu stiu daca pot folosi acel PFA sau trebuie sa-mi deschid un SRL
daca pot emite facturi pt pers juridice ...daca pot emite am nevoie de program de facturare sau pot sa imi fac un tipizat?
la fel cu registrul de casa, pot sa mi-l creez eu in excel, am nevoie de alte aprobari pt asta? sau pot tine evidenta pe un tipizat?
va rog, daca se poate sa ma ajutati cu aceasta dilema
daca trebuie sa mai dau si alte detalii pentru a ma ajuta, va rog, sa-mi spuneti
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaela.feodorov , utilizator 15:45, 15 Iulie 2010
In principiu DA. Schimbati obiectul principal de activitate. Puteti emite facturi pentru persoane juridice.Nu ati mentionat regimul de TVA. Daca sunteti platitor de TVA facturati cu TVA. Daca NU atunci puteti sa solicitati sa deveniti platitor de TVA sau deveniti automat dupa ce ati depasit plafonul de 35.000 euro.
Nu aveti nevoie de registru de casa daca sunteti PFA, numai de registru de incasari si plati.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ILDIKO KALAMAR, Consultant fiscal
multumesc pt raspuns!
precizez ca sunt platitor de TVA
am fost la primaria orasului filiasi, acolo unde mi-am si deschis pfa-ul sa intreb daca mai am ceva de platit...impozite..altele.
in fine, mi-a spus domnisoara de acolo cat am de platit, dar cand am intrebat cum pot inregistra inca un cod pt distributie mi-a spus ca este complicat , ca trebuie sa schimb autorizatia din pfa in inteprindere familiala si apoi o sa pot face distributie...nu mai inteleg nimic . Pot sau nu sa distribui acele produse? va rog ajutati-ma ca fata de la primarie nu a reusit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste tva la prestari servicii intracomunitare din ue ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Am infiintat un PFA pentru prestarea serviciilor informatice ( dezvoltare soft ) si am un contract cu o firma din Franta care este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit cu tva bogdanblue bogdanblue Buna seara, As avea si eu o intrebare. Se poate infiinta un PFA norma de venit cu TVA chiar daca nu depasesc 35000E pe luna. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintata antispam antispam Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA cu norma de venit. Am fost la registrul comertului si la finante. Dupa ce primesc decizia de impunere de la ANAF, ... (vezi toată discuția)