avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate XLNC

Activitate XLNC

REferitor la acel art.44 ... TOATE salariile și TOATE impozitele se calculează funcție de cotă parte indiviză? Mulțumesc

Mulțumesc pentru răspuns.
Din cele scrise de dvs. înțeleg că salariul persoanei de serviciu și impozitul (aferent tuturor salariilor) se plătesc pe CPI?
Pentru că. după ce am citit răspunsul dvs m-am uitat în HG 1588 și am găsit o specificație vagă la persoana de serviciu dar nicio referire la impozitul și contribuțiile datorate statului pentru salariile personalului (administrator, președinte, contabil, persoană de serviciu etc)
Partea cu impozitele, contribuțiile și taxele ce se plătesc statului unde le pot găsi vă rog frumos?
Mulțumesc anticipat.
Bună seara, îmi puteți spune în ce lege sau HG pot găsi ce cheltuieli per număr curent de persoane este obligat să plătească cel care face cerere și este aprobată. Eu știam că trebuie să plătească doar salariul femeii de serviciu și impozitul, dar aș vrea o citare a unei legi sau HG. Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția firmele de recuperatori .....
mihaelafica a scris:

Cine sunt de fapt? Ce sa inteleg, ca vechile clanuri de camatari din anii 90 ' - 99' isi "practica " acum vechea meserie oficial ? (caci dupa atitudine, cam astia ar fi) ! Deci eu inchei un contract cu banca si ajung sa ma cert cu camatarii care acum au firme? Daca pentru "rai platnici" exista legi, legea nu e pentru toata populatia Romaniei ? Au acesti "domni" anumite drepturi de care noi ceilalti nu beneficiem ? Ce drepturi au ei asupra noastra ?


O figură publică spunea într-o emisiune a sa că preferă cămătarii băncilor pentru că cei dintâi sunt mai oneşti. DA, e greu de crezut dar are şi noimă. Asta pentru că virgulă cămătarii îţi spun de LA ÎNCEPUT repercusiunile neplăţii datoriei pe când băncile au sute de rânduri în subsolul paginilor scrise cu litere minuscule pe care le poreclesc clauze şi care nu sunt citite de creditat. Mare dreptate avea acest uneori hulit om!
Nu vă lăsaţi intimidată!
Nici poliţia ştiu că nu are voie să vă intre în casă fără mandat judecătoresc.
Răspuns la discuția RATE neachitate de 7 ani
LALYM a scris:

esz lajos a scris:

A expirat termenul de trei ani in care puteau cere recuperarea sumei de la Dvs.Asa stiu, ca nu vi se poate intampla nimic.




Termenul de prescriptie este intr-adevar de 3 ani , dar acesta poate fi intrerupt.
E drept ca nu poate fi considerat act de intrerupere o simpla scrisoare .............


Prescriptia este prevazuta în codul civil la art. 1837-1885, va veti lamuri daca le cititi!


Mulţumesc pentru îndrumare.
Mărturisesc, am dat dreptate celor care spun că legile în romanelia sunt întortocheate mai rău decât căile iadului :).
De ce oare nu sunt legile şi codurile compuse pe înţelesul tuturor?
Între timp am fost şi am consultat un avocat (nu ştiu dacă avea pregătire în dreptul comercial) dar mi-a spus că mama poate sta liniştită pentru că în primul rând, fiece credit este însoţit de o asigurare de viaţă ce acoperă debitul respectiv. Aşa să fie oare? Dacă are dreptate aceste poliţe de asigurare de viaţă se încheiau şi prin 2003?
Nu am găsit niciun fel de acte privitoare acestui credit, deci nici vreo poliţă de asigurare prin casă, în 2003 tata a locuit singur în acea perioadă.
În altă ordine de idei, am înţeles de la un amic şi chiar de la o figură publică că se poate face plângere penală împotriva acestor fierme de recuperare, mi-ar place asta, fie şi numai pentru a o scuti pe mama de stresul provocat de scrisorile trimise de această firmă.
Răspuns la discuția RATE neachitate de 7 ani
esz lajos a scris:

A expirat termenul de trei ani in care puteau cere recuperarea sumei de la Dvs.Asa stiu, ca nu vi se poate intampla nimic.


Mulţumesc pentru răspuns.
ªtiţi cumva şi vreo ordonanţă sau lege care specifică acest termen de 3 ani?
Să înţeleg din răspunsul dumneavoastră că mama poate sta liniştită şi firma respectivă nu are la îndemână nici o variantă de a o purta prin tribunale?
Mulţumesc anticipat.
Buna ziua,
acum vreo 7 ani, tatăl meu a contractat un credit bancar pentru achiziţionarea unui frigider. După vreo 5-6 luni (ratele aferente plătite la timp), tatăl meu a decedat şi restul creditului a rămas neachitat.
Am comunicat firmei de recuperare acest fapt şi nu au părut a lua în considerare acest fapt.
Puteţi vă rog să-mi spuneţi ce se poate întâmpla mamei mele care a rămas în casă şi primeşte aproape lunar scrisori de avertizare?
Menţionez că mama nu a făcut nici în ziua de azi succesiunea după tatăl meu. Singura posesiune a amândorura este casa în care amândoi sunt titulari.
Mulţumesc anticipat.