LALYM a scris:
esz lajos a scris:
A expirat termenul de trei ani in care puteau cere recuperarea sumei de la Dvs.Asa stiu, ca nu vi se poate intampla nimic.
Termenul de prescriptie este intr-adevar de 3 ani , dar acesta poate fi intrerupt.
E drept ca nu poate fi considerat act de intrerupere o simpla scrisoare .............
Prescriptia este prevazuta în codul civil la art. 1837-1885, va veti lamuri daca le cititi!
Mulţumesc pentru îndrumare.
Mărturisesc, am dat dreptate celor care spun că legile în romanelia sunt întortocheate mai rău decât căile iadului :).
De ce oare nu sunt legile şi codurile compuse pe înţelesul tuturor?
Între timp am fost şi am consultat un avocat (nu ştiu dacă avea pregătire în dreptul comercial) dar mi-a spus că mama poate sta liniştită pentru că în primul rând, fiece credit este însoţit de o asigurare de viaţă ce acoperă debitul respectiv. Aşa să fie oare? Dacă are dreptate aceste poliţe de asigurare de viaţă se încheiau şi prin 2003?
Nu am găsit niciun fel de acte privitoare acestui credit, deci nici vreo poliţă de asigurare prin casă, în 2003 tata a locuit singur în acea perioadă.
În altă ordine de idei, am înţeles de la un amic şi chiar de la o figură publică că se poate face plângere penală împotriva acestor fierme de recuperare, mi-ar place asta, fie şi numai pentru a o scuti pe mama de stresul provocat de scrisorile trimise de această firmă.