avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate mante23

Activitate mante23

Mihai S.R. a scris:

Din ceea ce relatati aveti maii multe posibilitati:
1. Sa depuneti (pe baza actelor pe care le detineti) o plangere la ITM (posibil contraventie).
2. Sa depuneti daca aveti dovezi scrise si martori , o plangere penala impotriva faptuitorilor si a persoanei juridice implicate..
3. Sa depuneti o contestatie la Tribunalul teritorial pentru conflicte de munca.
Sunt trei cai de solutionare a situatiei dvs. cu proceduri diferite, asa ca, va trebui sa consultati un avocat .

Se poate un raspuns la mesajul de mai sus? Va multumesc.
In urma celor descrise mai sus m-am constituit parte civila in dosar (fara insa sa deschid vreo alta actiune in civil separat fata de penal pana in momentul de fata). S-a dispus inceperea urmaririi penale in cursul anului 2011, iar recent procurorul care s-a ocupat de caz a dispus pentru capetele de acuzare urmatoarele:

1. Pt. evaziune fiscala prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale - incetarea urmaririi penale si sanctiune admin.
2. Pt. fals in inscrisuri sub semnatura privata - scoaterea de sub urmarire penala si sanctiune admin.
3. Pt. retinere si nevarsare cu intentie in cel mult 30 de zile de la scadenta a sumelor reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa+ evaziune fiscala (omisiunea evidentierii, in tot sau in parte, in actele contabile ori alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale) - neinceperea urmaririi penale

Ma intereseaza cum pot sa-mi recuperez prejudiciul cauzat (si mentionat in scris la data constituirii ca parte civila): in proces penal in continuare prin actionarea in instanta a ordonantei procurorului sau proces civil ?

Răspuns la discuția Legea Lupu
Alimanescu George a scris:

De ce nu s-a emis titlu pe intreg terenul? Unchiul nu a solicitat intreaga suprafata de teren?
Daca da, aceasta ar putea fi interpretata ca o recunoastere a drepturilor mamei dvs. asupra diferentei de teren.

Unchiul a solicitat titlu de proprietate doar pe bucata de teren intravilan ce era sub incidenta legii Lupu. Nu s-a facut titlu de proprietate pe tot terenul pentru ca nu s-au facut inca demersuri pentru succesiune.
Răspuns la discuția Legea Lupu
Alimanescu George a scris:

Are posesia intregului teren de 5 ha sau doar a suprafetei pentru care are titlu de proprietate?

Este proprietar doar pe suprafata pe care are titlu de proprietate (cel emis in baza legii Lupu). De restul terenului s-a folosit insa in ultimii 10 ani el singur. Din 1991 pana in 2001 utilizarea terenului a fost comuna: a unchiului si a mamei mamei mele.
Răspuns la discuția Legea Lupu
Unchiul este in posesia terenului. El e singurul.
Răspuns la discuția Legea Lupu
athe a scris:

unchiul dvs nu mai este in termen pt a depune cerere de punere in posesie.


Pentru ce anume nu mai e in termen. Nu inteleg intereventia dvs. Va rog frumos sa detaliati.
Răspuns la discuția Legea Lupu
Titlu de proprietate a fost emis pe numele unchiului doar pe bucata de teren care a fost ceruta prin legea Lupu. Pe restul de teren nu exista niciun titlu de proprietate. Intrebarea era daca 3 dintre ceilalti mostenitori obtin un titlu de proprietate pe restul de teren (cel pe care nu e emis vreun TP), mai are unchiul vreun drept sa ceara includerea lui pe TP respectiv cu cota parte ce ii revine. Daca poate sa ceara acest lucru in cat timp o poate face, de la emiterea titlului (pe restul terenului) pe numele celor 3 mostenitori.
Răspuns la discuția Legea Lupu
Inca nu exista un titlu de proprietate emis pe numele bunicii pentru celelalte 5 ha. Daca exista un titlu de proprietate emis pe numele a 3 dintre mostenitori, unchiul mai are dreptul sa ceara emiterea a inca unui titlu pentru partea sa? Daca da, in termen de cat timp de la emiterea primului titlu de proprietate?
Discuție Legea Lupu
Buna ziua,

As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii mamei mele (mama unchiului) declarand ca este unic mostenitor, desi la acea data mai existau mostenitori: 2 matusi ale mamei mele, doi unchi si mama mea alaturi de cei 3 frati.
In baza acestei legi unchiul mamei a obtinut titlu de proprietate pe terenul respectiv si pe constructie, desi la acea data nu exista vreo succesiune realizata pe numele bunicii mamei mele.

As dori sa stiu daca acest titlu poate fi anulat, pentru ca a fost intocmit fraudulos (in opinia celorlalti mostenitori din famlie exceptand o matusa si unchiul in cauza), pentru ca suprafata terenului respectiv (si casa implicit) fac parte dintr-o mostenire de circa 5 hectare de teren.

De asemenea as dori sa stiu daca in baza acelui titlu de proprietate obtinut fraudulos, unchiul se poate declara unic mostenitor si pe restul suprafetei de pamant, avand in vedere ca de la moartea bunicii se implinesc in decembrie 20 de ani. Tin sa mai mentionez ca timp de 10 ani terenul a fost lucrat de unchiul in cauza alaturi de mama mamei mele, iar din 2001 pana astazi unchiul in cauza a lucrat intreaga suprafata de teren de 5 ha.
Daca a trecut mai mult de o luna de la expirarea preavizului (falsificat de angajator si cu o data in interiorul perioadei de concediu medical, fapt ce contravine codului muncii) mai pot solicita instantei civile anularea deciziei de incetare a CIM?
Daca da, as dori sa intreb daca instanta va dispune repunerea mea in functie si ce anume inseamna asta.