avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate pp_adela

Activitate pp_adela

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune delicata. Cu sotul meu sunt in divort de anul trecut si, intre timp am intalnit o persoana deosebita cu care am inceput sa-mi refac viata. Cu aceasta personaa astept un copil care o sa se nasca pana la sfarsitul anului, problema este ca eu nu am terminat cu sotul meu divortul. Eu si sotul meu suntem despartiti in fapt de la inceputul lui 2010, acesta exprimandu-si dezinteresul fata de mine si casatoria noastra inca din 2008, neinterezandu-l nici pana in momentul de fata ca sunt insarcinata.

Am intrebat o gramada de avocati si am primit tot atatea pareri, de aceea indraznesc sa va deranjez cu cateva intrebari oportune. Nu ma intereseaza de fapt divortul, singurul lucru care ma doare este ca bebe sa nu intre in increngaturile acestea, sa fie pe alt nume si sa nu aiba nicio tangenta cu casatoria asta.

1. daca tatal natural recunoaste la nastere copilul, sotul mai figureaza in actele copilului? mai poate figura el pe certificatul de nastere?
2. daca tatal natural il recunoaste, copilul poate purta numele acestuia si nu al sotului?

Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Desfiintarea postului si litigiu
Imi cer scuze daca nu am fost prea clara. pentru a nu exista confuzii, incerc sa iterez aici esenta alambicatului mesaj de mai sus.


va rog mult sa-mi spuneti cum as putea sa ma impotrivesc desfiintarii unui post. firma nu are probleme financiare iar de postul meu nu se poate lipsi....probabil deja este vizata o alta persoana spre angajare iar in acte sa fie incadrata sub o alta denumire de post.

multumesc.
buna ziua,

In luna mai 2010 am avut o discutie cu managerul firmaei noastre, o subsidiara cu renume, prin care mi se aducea la cunostiinta ca "serviciile mele nu mai sunt de interes" si mi s-au dat doua optiuni verbale : plecare cu acordul partilor, primind un singur salariu compensatoriu sau...prin incopetem profesional, amenintandu-ma ca mi se face o ancheta interna. vestea m-a luat prin surprindere si am intrat in concediu medical o luna, timp in care m-am documentat de legalitatea procedurilor lor.

de o luna m-am intors la serviciu si am descoperit ca era o intreaga conspiratie impotriva mea. intotdeauna am simtit ca directoarea noastra a avut ceva personal cu mine iar sentimentul nu a fost numai al meu...ea fiind amenintata de oricine care are un bagaj de cunostiinte si ceva siguranta. in concluzie, mi-au revenit niste emailuri in care toate taskurile mele erau atribuit altei colege iar aceasta a fost "rugata" sa nu divulge nimic.

zilele trecute am vazut o hartie prin care se cerea desfiintarea postului meu. va rog mult sa-mi spuneti ce anume as putea sa fac in aceste conditii. nu as vrea sa plec fara sa fac nimic, nu-mi sta in caracter sa nu lup pt ce consider eu ca e drept.

Am cateva nelamuriri:

1. pot sa le fac reclamatie la ITM, sa-i dau in judecata iar prin asta sa mai lungesc timpul de desfiintare a postului? sunt destul de dispireta intrucat suntem martorii unor vremuri destul de grele iar eu am rate etc. de plata.

2. stie cineva un avocat specializat in codul muncii care m-ar putea indruma in aceasta probleme?

3. cat ar costa si cat ar dura un proces impotriva lor? (estimativ)

4. daca ii dau in judecata, pe parcursul procesului ar mai putea sa ma dea afara?

precizez ca lucrez in cadrul acestei firme de aproximativ 3 ani, cu norma intreaga si pe un post de "specialist".
La semnarea contractului nu am primit fisa postuluiin schimb avem anumite "obiective" care ne sunt stabilite anual. Obiective stabilite de ei nu sunt cuantificabile si sunt destul de generale...seamana mai mult cu niste simple taskuri.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi buna.