avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela_2010

Activitate Mihaela_2010

In perioada 01.01.2010-25.03.2010 am fost casnica(nu am avut CIM si nu am beneficiat de niciun alt venit). Apoi am avut CIM pe perioada determinata 25.03-24.12.2010, iar din data de 08.12.2010 sunt in concediu de maternitate(sarcina si lauzie).
Buna seara,
Citind pe site-ul Ministerului Muncii anexa Norme Metodologice art 21 alin (6) am realizat ca este totusi posibil sa beneficiez de ICC. Urmeaza sa nasc sapt viitoare, dar nu am 12 luni cotizate anterioare nasterii copilului. Anul trecut am lucrat in perioada 25.03.2010-24.12.2010. Rugamintea este sa-mi confirme/infirme cineva daca ma incadrez pt a beneficia de ICC avand in vedere ce spune acest art (in special a 2 jumatate):

(6) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei. Dacă persoana realizează venituri o perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12.

Va multumesc pt raspuns.
Am o nelamurire in legatura cu acordarea indemnizatiei de somaj si v-as fi foarte recunoscatoare daca ati putea raspunde. Momentan lucrez din 25.03.2010, contract (pe perioada determinata) urmand sa se incheie pe 24.12.2010. Anul trecut am lucrat pana in data de 15.05.2009, dupa care am fost casnica pana in 25.03.2010. As vrea sa stiu daca am dreptul la indemnizatie de somaj in momentul de fata. Din cate stiam trebuie sa am un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii. Mentionez faptul ca sunt insarcinata in 7 luni si nu pot beneficia de indemnizatia de creste a copilului. Va multumesc din suflet pentru raspuns!
Exista posibilitatea sa beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil avand in vedere ca nu am cotizate decat 5 luni? Situatia sta in felul urmator: urmeaza sa nasc in luna ianuarie, dar m-am reangajat d-abia la sfarsitul lunii martie a.c.(cu contract pe perioada determinata de 3 luni si apoi mi-au mai prelungit cu 2 luni - motivul invocat: pentru siguranta firmei, dar adevaratul motiv fiind faptul ca sunt insarcinata). La sfarsitul lunii august mi se va incheia contractul. Intrebarea mea: avand in vedere ca nu am fost angajata in lunile ian-martie a.c. este posibil sa platesc retroactiv CAS pentru aceste luni si apoi pt lunile sept, oct, noi, dec,? Sper ca am fost destul de explicita si astept raspunsul dvs.