m-am casatorit in ianuarie 2006. in iulie am nascut un copilas care acum are 3 saptamani. inca din timpul sarcinii relatia cu sotul s-a distrus complet (nu ne intelegem, ne jignim...). acum ca am nascut doresc sa divortez. locuim in casa parintilor sai si nu stiu cum pot pleca de aici. trebuie sa intentez divortul inainte? pot pleca pur si simplu? am dreptul sa iau copilul cu mine? ce e de facut?
multumesc anticipat.
La inceputul lunii noiembrie am vorbit cu directorul genral al societatii la care sunt incadrata cu contract de munca pe per.nedeterminata, 8 ore/zi, si i-am adus la cunostinta ca vreau sa imi dau demisia. Nu mi-am scris demisia, am prezentat-o doar verbal. Mi-a cerut sa raman in continuare in firma pana la data de 01.01.2006. Am fost de acord.
La sfarsitul lunii noiembrie am aflat ca sunt insarcinata si am comunicat acest lucru conducerii. Am intrebat directorul general daca pot sa raman in firma si dupa 01.01.2006, sa nu imi dau demisia. Am facut acest lucru in ideea ca pot lucra in continuare pana in luna a 8-a. A fost de acord.
Tot la sfarsitul lui noiembrie, am fost la doctor care mi-a recomandat repaos total daca doresc sa pastrez copilul. Am avut concediu medical toata luna decembrie. In luna ianuarie nu stiu ce se va intampla deoarece voi merge la control la mijlocul lunii.
Din data de 27.12.2005 urmeaza sa ma intorc la lucru. Intre timp am discutat cu directorul economic care este superiorul meu ierarhic si mi-a adus la cunostinta ca daca nu ma voi putea intoarce la lucru in luna ianuarie si sa stau macar 3 zile pe saptamana la servici (precizez ca in timpul concediului din decembrie am fost la servici de aprox. 5 ori pt. a rezolva diverse probleme) atunci sa imi prezint demisia.
Intrebarea mea este: trebuie sa imi dau demisia? Daca nu, poate sa ma concedieze? In baza carei legi?