avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inainte de divort, cum pot pleca din casa ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inainte de divort, cum pot pleca din casa ?

m-am casatorit in ianuarie 2006. in iulie am nascut un copilas care acum are 3 saptamani. inca din timpul sarcinii relatia cu sotul s-a distrus complet (nu ne intelegem, ne jignim...). acum ca am nascut doresc sa divortez. locuim in casa parintilor sai si nu stiu cum pot pleca de aici. trebuie sa intentez divortul inainte? pot pleca pur si simplu? am dreptul sa iau copilul cu mine? ce e de facut?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:47, 18 Februarie 2008
Puteti pleca pur si simplu si lua copilul cu dvs. Daca doriti puteti depune divort mai tarziu.
Da, puteti pleca si lua copilul cu dvs.Puteti de asemenea sa introduceti actiune de divort prin care sa cereti sa vi se inredinteze copilul spre crestere si educare si sa fie obligat sotul la plata unei pensii de intretinere.
Dat fiind varsta frageda a copilulul, nu are nici o sansa sa obtina copilul decat daca dovedeste ca nu sunteti o mama buna sau ca nu aveti conditii sa-i acordati ingrijirile necesare.
Ce e de facut? Daca ati ajuns la concluzia ca nu se mai poate...nu uitati inchideti usa dupa dvs. Si evident ca luati si copilul (afara numai daca nu-l alapteaza soacra ;))
inainte de a hotari plecarea convingeti-va ca nu intrati intro situatie mult mai dificila decat cea actuala.
copilul este foarte mic si puternic influentat de starea de spirit a mamei.poate ramane cu sechele greu de evaluat. daca " nu se mai poate" cum sustineti pregatiti-va cu grija noua locatie inainte de a pleca.rabdarea in necazuri aduce succes viitor sigur si de lunga durata.
nu mai sunte-ti un copil sa puteti sa va permiteti actiuni de genul EU IMI IAU JUCARIILE SI PLEC. nu mai aveti o jucarie in grija ci o fiinta umana cu dreptul la o viata normala de a carui viitor veti raspunde in fata propriei constiinte.
A trecut un an si jumatate de la mesaj... :))
Sper ca doamna deja si-a rezolvat situatia.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Silvia Silvia Silvia Silvia Buna ziua as vrea sa divortez si sa imi pastrez fetita alaturi de mine sunt casatorita de un an dar sotul a cam violet cu mine chiar ma batut de cateva ori si ... (vezi toată discuția)
Divort marya2008 marya2008 In primul rand vreau sa va spun ca sunt casatorita de 3 ani jumatate, avem un copil de 3 ani impreuna. Au existat neintelegeri intre noi, dar acum o luna ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori GeorgyM GeorgyM Buna ziua!! Sunt cu sotul meu de 4 ani si jumatate, casatoriti legal de 2 ani! Avem un copil de un an si 8 luni si altul pe drum!! Nu ne mai intelegem, a ... (vezi toată discuția)