avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate gexx

Activitate gexx

Răspuns la discuția Carte funciara \"masluita\"
Registratorul in cardasie cu cei de la cadastru.
Buna ziua.
Problema mea este urmatoarea: am cumparat in 1997 casa unde eram chirias pana atunci de la primarie. Casa tine cica de legea 112 si este impartita in 2 fiind atribuite doua numere sa zicem 101A si 101B. Am inceput de acum doi ani sa imi fac si cartea funciara. Dupa ce am fost ametiti de unul p.f. fara sa-mi dea chitanta pe banii care i-am dat m-am dus la o firma. Cat de cat s-au miscat insa ma tot trimeteau la primarie sa vorbesc cu cei de acolo ca sa stie astia ce sa scrie, sa nu deranjeze pe cineva. Acum ca s-a emis cartea funciara la planul imobilului meu in loc sa scrie 101B scrie 101A-incorect iar in planul intregii portiuni de casa 101B scrie 101B-corect. Conform nomenclatorului strazilor in localitatea mea la mine apare numarul postal 101B. Mentionez ca casa cu pricina este impartita si pe nivele: parter + etaj. Alt lucru care ma deranjeaza este impartirea terenului aferent cladirii in cote indivize. Desi eu am tot parterul mi s-a impus cota indiviza 25%. La etaj stau chiriasi. Ce pot face in privinta remedierii celor doua probleme: 1. trecerea corecta a numarului postal 101B si la planul locuintei mele si 2. modificarea cotei mele indivize asupra pamantului locuintei unde stau.
Răspuns la discuția caen 4799
Nu vreau sa efectuez comert prin internet ci direct la locuinta clientului - vanzare direct pe teren cu bf sau ff dupa caz. Ce vreau sa fac eu este: ofertez pentru tigla metalica, polistiren, ciment, gresie, semineu, usi de interior etc. Daca ajung la un pret bun pt client ii vand marfa. Asadar cu clasa 4799 pot sa le vand pe acestea cu BF SAU FF, dupa caz acasa la client (poate fi oriunde tara) ?
Cernat Roxana Ana a scris:

Grupa 479 clasifica activitatile de comert care nu se efectueaza prin magazine, standuri, chiscuri si piete, grupand in clasa 4799 activitatile de comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chiscurilor si pietelor. Este codul de activitate des utilizat de societatile MLM (multi level marketing), unde reprezentantul de vanzari abordeaza clientul la domiciliul sau resedinta acestuia, ori chiar la domiciliu/resedinta sa, de principiu.

Pentru vanzarile prin Internet, trebuie sa folositi clasa 4791, care face referire la comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
se poate baga pt 4799 si vanzare de materiale de constructii ?
ContSters77883 a scris:

4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
4789 - Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse
4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor

Codurile pentru comertul cu produsele din tutun (pe care eu o consider echivalent cu substatnele stupefiante), nu va pot ajuta din motive de constinta.
Răspuns la discuția cod caen 4799
care-s clasele precedente?
avluci a scris:

4799 Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor

Aceasta clasa include:

- comertul cu amanuntul al oricarui tip de produs, in orice mod care nu este inclus in clasele precedente:
- prin vanzari directe sau prin intermediul comis-voiajorilor
- prin intermediul automatelor de vandut produse
- comertul direct cu combustibil livrat la domiciliul clientilor
- activitati de licitatii desfasurate in afara caselor de licitatii
- comertul cu amanuntul prin comisionari (in afara magazinelor)
Discuție caen 4799
eu inteleg din nomenclator ca prin codul caen 4799 am voie sa vand orice si oriunde (in afara sediului sau magazinului) ca haine, cereale, materiale de constructii, masini etc. ?