avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara \"masluita\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara "masluita"

Buna ziua.
Problema mea este urmatoarea: am cumparat in 1997 casa unde eram chirias pana atunci de la primarie. Casa tine cica de legea 112 si este impartita in 2 fiind atribuite doua numere sa zicem 101A si 101B. Am inceput de acum doi ani sa imi fac si cartea funciara. Dupa ce am fost ametiti de unul p.f. fara sa-mi dea chitanta pe banii care i-am dat m-am dus la o firma. Cat de cat s-au miscat insa ma tot trimeteau la primarie sa vorbesc cu cei de acolo ca sa stie astia ce sa scrie, sa nu deranjeze pe cineva. Acum ca s-a emis cartea funciara la planul imobilului meu in loc sa scrie 101B scrie 101A-incorect iar in planul intregii portiuni de casa 101B scrie 101B-corect. Conform nomenclatorului strazilor in localitatea mea la mine apare numarul postal 101B. Mentionez ca casa cu pricina este impartita si pe nivele: parter + etaj. Alt lucru care ma deranjeaza este impartirea terenului aferent cladirii in cote indivize. Desi eu am tot parterul mi s-a impus cota indiviza 25%. La etaj stau chiriasi. Ce pot face in privinta remedierii celor doua probleme: 1. trecerea corecta a numarului postal 101B si la planul locuintei mele si 2. modificarea cotei mele indivize asupra pamantului locuintei unde stau.
Cel mai recent răspuns: gexx , utilizator 16:56, 22 Iunie 2011
nu am inteles cine a gresit? cei de la cadastru sau registratorul de la cartea funciara?
Registratorul in cardasie cu cei de la cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cota parte Racolciuc V Racolciuc V Buna ziua, Un bloc de 4 etaje, cu 24 de garsoniere pe nivel (a cate 21mp) a fost mansardat tot cu 24 de apartamente (a cate 50 mp) diferenta de 30 mp fata de ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis policlinica miag miag in cauza este vorba de acoperisul unei policlinici cu 22 medici de familie ce trebuie reparat , spatiile policlinicii fiind atribuite prin contracte de ... (vezi toată discuția)