avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate anamax2482

Activitate anamax2482

perioada in care am inceput concediul de maternitete corespunde exact cu perioada co deci nu se pune problema ca nu as fi avut dreptul la co ca altfel nu mi s-ar fi acceptat compensatia si nu ar exista posibilitatea de a beneficia de acele zile platite de co cand termin ccc ;
ca in multe alte cazuri in care se invoca litera legii mie personal mi se pare aberant sa fiu obligata acum sa returnez o suma care am primit-o pt un drept castigat , si din indemnizatia de maternitate , ca ulterior sa o primesc inapoi , dar....asa e la noi : avem mai intai indatoriri si apoi drepturi
1. lucrand in invatamant pot beneficia de co doar pe perioada vacantelor nu oricand doresc ca in alte domenii,lucru pe care probabil nu il stiti si de aia ar trebui sa nu mai emiteti pareri in necunostinta de cauza
2. denumirea conform oug 158/ 2005 a concediului medical pre si postnatal e de concediu de maternitate si la fel probabil ca nu sunteti informat corespunzator de aia iar nu ar trebui sa emiteti pareri eronate
3. suma de bani primita nu este necuvenita deoarece am muncit un an pt acele zile de concediu de odihna si la un moment dat ii voi p[rimi inapoi adica pt informarea dvs daca ma intorc in decembrie voi fi platita ,de ex ,pt 22 zile lucratoare si 5 zile co pe care am dreptul sa-l solicit pt cele 30 restante si tot asa pana se insumeaza toata perioada,aceasta este explicatia de la contabilitate
4. codul muncii la care probabil ati facut referire cu incetarea contractului prevede obigativitatea angajatorului de a acorda toate zilele de co tuturor angajatilor care au dreptul la co , co care este platit deci iarasi suma primita nu este necuvenita iar spre informarea dvs daca contractul individual prevede posibilitatea acordarii compensatiilor in bani pt co neefectuat se acorda chiar ; evident nu este cazul meu
5 . daca nu aveti nimic de zis si vreti doar sa aveti o parere si /sau sa fiti sarcastic intrati pe alte forumuri care se preteaza cu dorinta de socializare
sunt in urmatoarea situatie: mi-a fost platita o compensatie in bani pt zile de concediu de odihna neefectuate in luna august, acum am fost instiintata ca nu aveam dreptul sa primesc suma respectiva fiind angajata pe perioada nedeterminata si ca urmeaza sa-mi fie oprita suma respectiva luna aceasta; in momentul de fata eu sunt in concediu postnatal si intrebarea mea e daca angajatorul are dreptul sa faca aceasta poprire pe indemnizatia de maternitate (mai ales ca depaseste 50 % din valoarea ei)? as vrea sa mai stiu daca aceasta compensatie nu mi se poate acorda datorita unui art din codul muncii care prevede compensatiile doar in cazul incetarii contractului ce munca, cum si cand mi se vor remunera aceste zile de co restant (este vorba de 30 zile , lucrez in invatamant) in conditiile in care urmeaza sa intru in ccc pana la 2 ani , iar prin codul muncii angajatorul e obligat sa acorde zilele de co neefectuate pana la sf anului urmator adica 2011 iar eu imi reiau activitatea pe 12 sept 2012 ?
Răspuns la discuția concediu prenatal
avand in vedere ca lucrez in sist bugetar , am adus la cunostinta secretarei , directorului raspunsul dvs si ca raspuns mi s-a dat art 2 alin 2 din legea 118/2010 :
Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului
propriu, pentru care legislatia in vigoare la data publicarii prezentei legi prevede decontarea integral de la
bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale, se
reduce cu 25%.
............adica se reduc toate concediile medicale , inclusiv prenatalul in care trebuie sa intru ? de aici inteleg ca ar trebui sa suport o parte din cheltuielile de spitalizare sau cum?
ar trebui sa intru in concediu prenatal pe 1 august 2010 si as dori sa stiu daca indemnizaie aferenta acestuia este diminuata conform legii 118/2010?multumesc