avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

ar trebui sa intru in concediu prenatal pe 1 august 2010 si as dori sa stiu daca indemnizaie aferenta acestuia este diminuata conform legii 118/2010?multumesc
Cel mai recent răspuns: guerila , utilizator 16:30, 23 Iulie 2010
Corespunzator art. 12 din actul normatiov citat se va reduce cu 15% dar nu veti lua mai putibn de 600 lei
gresit
nu e vorba de ingrijire copil, e vorba de prenatal care e 85% din brutul de pe ultimile 6 luni si la care nu s-a umblat. Trebuie sa iei 85% din media brutului pe ultimele 6 luni insa nu mai mult de 12 salarii minime pe luna adica nu mai mult de 72 milioane pe luna.
avand in vedere ca lucrez in sist bugetar , am adus la cunostinta secretarei , directorului raspunsul dvs si ca raspuns mi s-a dat art 2 alin 2 din legea 118/2010 :
Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului
propriu, pentru care legislatia in vigoare la data publicarii prezentei legi prevede decontarea integral de la
bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale, se
reduce cu 25%.
............adica se reduc toate concediile medicale , inclusiv prenatalul in care trebuie sa intru ? de aici inteleg ca ar trebui sa suport o parte din cheltuielile de spitalizare sau cum?
Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului
propriu, pentru care legislatia in vigoare la data publicarii prezentei legi prevede decontarea integral de la
bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale, se
reduce cu 25%.

da, asta e legea dar tu nu ai nici asistenta medicala, nici medicamente nici proteze.Ca astea se deconteaza de la bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale e alta treaba.
Ca sa fi sigura mergi la cass si cere hartie de acolo cu ce trebuie sa primesti.le-o bagi sub nas si gata.Cass are dreptul de control deoarece calculul gresit reprezinta contraventie.
0372 309236 end_of_the_skype_highlighting
Fax. 0372 309165
Tel-verde: 0800 800 950

suna la cnas si intreaba.dau info telefonic si spune ce ai rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 118/2010 parmena79 parmena79 \"Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului propriu pentru care legislatia in vigoare la data ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal se reduce cu 25%? miculescutatiana miculescutatiana Buna ziua, Am intrat in concediu prenatal incepand cu data de 1 iulie 2010, spuneti-mi va rog daca este legala reducerea indemnizatiei cu 25%. Am citit ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 cili1959 cili1959 Art.2 alin.(2) prevede ca,,Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului propriu, pentru care ... (vezi toată discuția)