avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 118/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 118/2010

Art.2 alin.(2) prevede ca,,Valoarea drepturilor/cheltuielilor cu asistenta medicala, medicamente si proteze aferente personalului propriu, pentru care legislatia in vigoare la data puvlicarii prezentei legi prevede decontarea integral de la bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, bugetele locale sau, dupa caz, bugetele fondurilor speciale, se reduce cu 25% "
Intrebarea este urmatoarea .Se reduce si indemnizatia de concediu medical suportate din FNUASS si FAMBP ? dar din fondul de salarii ?multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 14:08, 15 Iulie 2010
Legea nr.118 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, care prevede diminuarea cu 25% a veniturilor din sistemul bugetar, nu prevede si reducerea indemnizatiei de concediu medical, aceasta indemnizatie se calculeaza pentru munca prestata de salariat anterior intrarii in concediu.

Baza de calcul a indemnizatiilor de concediu medical se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal se reduce cu 25%? miculescutatiana miculescutatiana Buna ziua, Am intrat in concediu prenatal incepand cu data de 1 iulie 2010, spuneti-mi va rog daca este legala reducerea indemnizatiei cu 25%. Am citit ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% miha02 miha02 Buna ziua, Am o mare rugaminte in legatura cu aplicarea Legii 118 / 2010. Intrebarea este: 25% se scad din indemnizatiile pentru incapacitate temporara de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal(sarcina si lauzie)conform legii 118/2010 sce76 sce76 Avand in vedere ca acest concediu este concediu medical, cu codul 08 si se calculeaza ca fiind 85% din media ultimelor 6 luni, mai este supus reducerii cu ... (vezi toată discuția)