anamax2482 a scris:
1. lucrand in invatamant pot beneficia de co doar pe perioada vacantelor nu oricand doresc ca in alte domenii,lucru pe care probabil nu il stiti si de aia ar trebui sa nu mai emiteti pareri in necunostinta de cauza
2. denumirea conform oug 158/ 2005 a concediului medical pre si postnatal e de concediu de maternitate si la fel probabil ca nu sunteti informat corespunzator de aia iar nu ar trebui sa emiteti pareri eronate
3. suma de bani primita nu este necuvenita deoarece am muncit un an pt acele zile de concediu de odihna si la un moment dat ii voi p[rimi inapoi adica pt informarea dvs daca ma intorc in decembrie voi fi platita ,de ex ,pt 22 zile lucratoare si 5 zile co pe care am dreptul sa-l solicit pt cele 30 restante si tot asa pana se insumeaza toata perioada,aceasta este explicatia de la contabilitate
4. codul muncii la care probabil ati facut referire cu incetarea contractului prevede obigativitatea angajatorului de a acorda toate zilele de co tuturor angajatilor care au dreptul la co , co care este platit deci iarasi suma primita nu este necuvenita iar spre informarea dvs daca contractul individual prevede posibilitatea acordarii compensatiilor in bani pt co neefectuat se acorda chiar ; evident nu este cazul meu
5 . daca nu aveti nimic de zis si vreti doar sa aveti o parere si /sau sa fiti sarcastic intrati pe alte forumuri care se preteaza cu dorinta de socializare
Ia calculati, cate luni ati lucrat? Aplicati apoi la cele 12 luni!
Doar in perioada vacantei aveti dreptul, dar si in invatamant luati banii pe concediu diminuati cu nr. de zile de CM.
Nu aveti dreptul la toate zilele de concediu, daca nu ati lucrat efectiv 11 luni.
Da, banii trebuie sa-i dati inapoi. Daca nu din indemnizatie, aduceti de acasa!