Bună ziua,
Pentru perioada 01.09.2016-30.11.2016 în care am fost în concediu postnatal nu am beneficiat de concediu de odihna. Din 01.12.2016 pana la 31.05.2018 sunt în CCC. Am dreptul sa solicit concediul de odihna pentru cele 3 luni de concediu postnatal la întoarcerea la munca? Cu stima,
Aveti dreptul sa solicitati angajatorului acordarea zilelor de Co aferente acelei perioade.
Pentru zilele de CO neefectuate in 2016, angajatorul are obligatia sa le acorde pana la 01.07.2018.
Codul Muncii
art.145
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....
art.146
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....