avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna aferent concediului pre și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna aferent concediului pre și postnatal

Bună ziua,
Pentru perioada 01.09.2016-30.11.2016 în care am fost în concediu postnatal nu am beneficiat de concediu de odihna. Din 01.12.2016 pana la 31.05.2018 sunt în CCC. Am dreptul sa solicit concediul de odihna pentru cele 3 luni de concediu postnatal la întoarcerea la munca? Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Valentina Radu , utilizator 09:15, 8 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa solicitati angajatorului acordarea zilelor de Co aferente acelei perioade.

Pentru zilele de CO neefectuate in 2016, angajatorul are obligatia sa le acorde pana la 01.07.2018.

Codul Muncii
art.145
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....

art.146
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)