avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

concediu de odihna

Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti daca beneficiaza de concediu de odihna (cf art.145 Codul Muncii) pentru perioada de incapacitate de munca. Poate sa-i acorde concediu de odihna in acest an, avand in vedere ca in invatamant concediu de odiuhna se acorda numai pe perioada vacantelor? Nu cred ca exista posibilitatea ca sa i se acorde CO in anul urmator, deoarece atunci va beneficia de CO pe anul respectiv.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 7 Mai 2016
1. Art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....

Prin urmare, concediul medical nu afecteaza/diminueaza durata concediului de odihna.

art.146 C.mun.
...
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

Prin urmare, angajatorul poate sa-i acorde concediu de odihna in acest an, insa tot in perioadele de vacanta.

2. Ordin 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, publicat în Monitorul Oficial nr. 723 din 13.10.2011 - Anexa NORME METODOLOGICE privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ

art.1
....
(6)Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanţele anului şcolar următor.
....

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)