avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare concediu de odihna neefectuat datorita ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare concediu de odihna neefectuat datorita concediului de crestere copil

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in privinta concediului de odihna al sotieii mele! In iulie 2015 sotia mea a nascut, pana la data nasterii nu a efectuat zilele de concediu de odihna. In mai 2017 va reveni la servici si doreste sa recupereze zilele de concediu aferente anului 2015 neefectuate. Lucreaza in inavatamant. Am inteles ca exista un termen de 18 luni in care se poate recupera acest concediu. Va rog sa-mi spuneti ce se poate face! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 21 Februarie 2017
1. art.146 C.mun.
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

Prin urmare, CO neefectuat in 2015 se poate lua pana la 01.07.2017.


2. Ordin 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ
Art. 1
....

(6)Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanţele anului şcolar următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediul cadrelor didactice Ionescu15 Ionescu15 Sunt profesor cu 42 ani vechime si anul acesta ma pensionez cu aprobarea Inspectoratului scolar. Intr-una din zilele urmatoare voi depune dosarul.. -Intreb ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)