avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate dannutzik

Activitate dannutzik

Buna ziua. Am mostenit de la tatal meu un garaj care s-a construit pe terenul primariei printr-o asociatie de locatari in 1990. Dorind sa includem si acest bun in certificatul de mostenitor (eu impreuna cu mama si sora mea) ni s-a solicitat de la notar un certificat fiscal. Mergand la fisc si solicitand acest certificat, ni s-a spus ca acest garaj nu a fost declarat la fisc, desi noi in fiecare an am platit impozit pe acesta (dar ceea ce plateam noi de fapt era doar taxa pe teren si chirie teren constructie garaj - asta am aflat in momentul in care am solicitat acest certificat). Va rog sa ne ajutati deoarece nu stim cum sa procedam acum. Va trebui sa platim impozitul pentru acesta din 1990?
sunt victima unui accident rutier in calitate de conducator auto. in urma accidentului am stat 8 zile in spital si urmeaza sa stau alte 45 de zile in carje. agentul constatator de la fata accidentului a venit la spital si mi-a luat declaratie, insa in ea nu am trecut inca pretentiile. conducatorul celuilalt autovehicul avea alcoolemie 0,76 in aerul expirat si a parasit locul accidentului fara a anunta organele de politie. intre timp l-au gasit, l-au dus la spital pentru a i se recolta si probe de sange, l-au dus la politie pentru a-i lua declaratie si i s-a dat drumul. dupa aproimativ doua sau trei zile de la accident, am aflat ca cel care conducea autovehiculul respectiv a parasit tara. am fost si am intocmit actele pentru dosarul medico-legal, acum asteptand sa mi se elibereze acesta. din cate am inteles in astefl de cazuri se solicita daune morale, plata spitalizarii si reparatia autovehicului avariat. in cazul in care masina nu mai poate fi reparata, ce se poate face? cand inchei o polita de asigurare este asigurata doar masina sau si victimele in cazul in care accidentul se soldeaza si cu victime? mentionez ca persoana care conducea autovehiculul respectiv nu era proprietarul masinii si ca nu are o situatie materiala care i-ar permite sa ma despagubeasca.ce pot face in acest caz? sa merg mai departe in instanta chiar daca nu castig nimic de pe urma accidentului sau sa o las balta?