va anunt, cu satisfactia unei reusite dupa o lunga campanie de lamurire, ca s-a aprobat organigama in forma prezentata de noi, si astfel am salvat de la colaps un serviciu public de interes local, si stiu sigur ca nu suntem singurii.
Chiar daca am mai spus intr-o interventie anterioara, revin...un singur sfat va pot da, daca nu e deja prea tarziu, cititi oug 63 si veti constata ca numai numarul de posturi determinat conf. pct. 2 al anexei, se utilizeaza exclusiv pt spclep si nu se prevede nicaieri ca acesta este si nr. maxim de posturi, numarul de posturi stabilit la pct.1 poate fi folosit pentru aparatul primarului si consiliului local/judetean, deci se pot suplimenta si posturile obtinute la pct 2 ca doar sunt platite din acelasi capitol bugetar.
cititi macar pct 2 al anexei si vedeti ce a subliniat legiuitorul la propriu: "la Numarul maxim al posturilor rezultat in urma aplicarii prevederilor de la pct. 1 se mai adauga numarul de posturi..."
Si la noi prefectura a stabilit numarul de posturi si cred ca la fel s-a intamplat peste tot ca asa e prevazut in og 63 numai ca numarul de posturi comunicat de prefectura pt SPCLEP nu este nr maxim de posturi care trebuie sa-l aiba serviciul ci este numarul de posturi cu care se suplimenteaza posturile primariei pentru ca are organizat in subordine serviciu de evidenta.
imi cer scuze ca intervin dar a citit cineva og 63/2010 pt modificarea si completarea L 273/2006 precum si pentru stabilirea unor masuri financiare?
Scrie undeva ca numarul de posturi suplimentare ce se obtin la pct 2 din anexa og este si nr. maxim de posturi care-l poate avea un serviciu de evidenta a persoanelor, eu nu am gasit
scrie undeva ca hg 2104/2004 a fost modificata ori sau facut derogari exprese de la prevederile ei,cum se intampla in art 3 alin 6 cu alte acte normative in OG 63/2010 - eu nu am gasit
In concluzie posturile pentru SPCLEP-uri se dimensioneaza de primarii conf. prevederilor hg 2104/2004 coroborate cu dispozitiile og 63/2010 astfel incat primaria sa nu depaseasca nr. max de posturi ce s-au obtinut dupa ce s-au adunat posturile de la pct.1,2,3 si 4 din anexa si alta conditie e ca posturile de la pct 2 si 3 sa nu fie prevazute si folosite pentru alte aparate din subordinea primariei.
Og 63 are "treaba" doar cu posturile pe primarie in asamblu ei (serviciul de evidenta e constituit in subordinea consiliului local) si nu cu cele din SPCLEP-uri.
Am citit Og 63/2010 si am inteles-o in felul urmator: ca se stabileste un nr. de posturi pentru primarii dupa o formula ce ia in calcul nr. populatiei din unitatea teritorial adm. (pct. 1 din anexa). Daca in acea localitate este constituit si un SPCEP atunci acel numar de posturi se suplimenteaza cu x posturi, unde x se afla raportand populatia localitatii la 6500 loc. (pct. 2 din anexa), daca este si politie comunitara se mai suplimenteaza cu y posturi unde y se afla raportand populatia la 1000 loc.(pct. 3 din anexa)
Posturile suplimentare pot fi utilizate doar pentru SPCEP, respectiv pol. comunitara, dar nu zice nicaieri ca acesta este numarul maxim de posturi ce trebuie sa-l aiba SPCEP-ul sau pol. comunitara.
Astfel pentru dimensionarea numarului de posturi pentru SPCEP se iau dispozitiile Metodologiei aprobate prin HG 2104/2004 (prevederi ce nu au fost abrogate si nici nu s-au facut derogari xprese de la ele in OG 63) iar primaria in organigrama prevede pentru SPCEP nr. de posturi necesare desfasurarii activitatii raportate la populatia deservita