avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Restructurare Evidenta Persoanelor ºi Starea Civila.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Restructurare Evidenta Persoanelor ºi Starea Civila.

#-oStimati colegi, cu og 63 nu se mai intelege nimic, din ultima radiograma depabdep rezulta: ... s-au facut unele precizari referitoare la: ,, dimensionarea numarului de posturi pentru serviciile publice comunitae de evidenta a persoanelor , aplicarea metodei de determinare a numarului de posturi separat pe cele doua compartimente: stare civila şi evidenta persoanelor"
stie cineva ceva de vreo alta radiograma cre sa fi sustinut cit de cit numarul de posturi separat pe cele doua compartimente? Întreb asta pentru ca nr posturilor s-au stabilit pe serviciu fara a se mentiona cite pe evip cite pe st civ.#-o
Buna ziua !
OUG 63/2010 nu distinge , se refera la SPCLEP ca intreg , astfel ca este aplicabil principiul latin "unde legea nu distinge , nici noi nu trebuie sa distingem" -" ubi lex non distinqvit , nec nos distinqvere debemus " . Este normal insa ca fiecare ordonator de credite sa ia masuri pt asigurarea continuitatii activitatii si , raportat la necesar sa ia masurile pe care le considera mai adecvate . De altfel neexistand prevederi exprese in OUG 63 /2010, referitor la criteriile de operare a reducerilor, ordonatorii de credite sunt cei care decid de unde "taie" .....
La noi s-a primit o adresa din partea prefecturii in care s-a scris clar la 6500 de locuitori 1 functionar ,fara a se face distinctie intre cele doua compartimente.E trist dar colegii mei a trebuit sa plece in alte compartimente,unde dealtfel era personal berechet,iar noi am ramas 2+2.E trist dar adevarat.Din pacate se pare ca serviciile de evidenta nu sunt destul de importante pentru guvernanti din moment ce s-au gandit ca vom face fata.Eu zic ca se inseala si sper sa revina cat mai repede cei de DEPABD cu o radiograma cel putin,pana nu e prea tarziu si intram in colaps.Sper...
Speranta moare ultima .....
Am inteles ca s-a atacat og 63 la CCR şi la Comisia Europeana, vom vedea ce decizie se va lua dar piana atunci posturile stabilite de prefecturi ramin batute in cuie, 6500 la un lucrator cu st civila cu tot . Degeba ne batem capul aici cu fel de fel de variante ca nu ne ia nimeni in seama. La noi pe 27 iulie trebuie sa mearga cu organigrama la aprobat şi nr. posturilor este cel stabilit de prefectura.
am facut o statistica si am constatat că pentru localitatile arondate, in anul 2009 au fost eliberate mai multe CI p0entru localitatile arondate decât pentru localitaea unde functionam.
Corect ar fi cum spine cineva de mai sus ca ordonatorul principal de credite sa stabileasca nr. de posturi dar nu se poate totul este impus de sus, aunomia locala a disparut şi o data cu ea si principiul de stat de drept, nimeni nu mai respecta macar CONSTITUŢIA.
ar fi trebuit respectata og 2104 si dat afara numai acolu unde nu s-a respectat aceasta ordonanta, adica adus persoanlul la nr. prevazut de aceasta, numai daca era cazul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
giordano, utilizator
HG 2104/2004 salveaza doar Bucurestiul,pentru ca daca cititi cu atentie numai la Bucuresti se poate sa fie un lucrator la 5000 de locuitori si tot acolo,numai acolo se adauga si informaticienii.De ce or fi facand mereu guvernantii separatie intre Bucuresti si restul tarii nu stiu.E dubioasa rau treaba asta.Asa ca era corect daca facea distinctie intre starea civila si evidenta nu sa ne bage la comun.Parerea mea.Si apoi de ce ne mai numim servicii cand noi,conform OUG 63/2010 ne-am dizolvat si suntem doar un compartiment,pentru ca am ramas cu personalul la jumatate.Si cum ramane cu 1/6500 ,cand activitatile sunt diferite?

Alte discuții în legătură

Restructurare oug 63/2010 evidenta persoanelor ContSters157567 ContSters157567 Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 ... (vezi toată discuția)
Concurs functii publice irinalexa irinalexa Bună ziua! As dori lamuriri referitoare la demararea procedurii de concurs pentru functii publice, dupa obtinerea avizului de la ANFP. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Sporul de conducere pasaportista pasaportista Sunt intr-o mare dilema.Pana la aparitia OUG 63/2010 eram sef de birou serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor.Acum dupa ce ne restructureaza si ... (vezi toată discuția)