veti avea ca sef, pe superiorul ierarhic al serviciului/biroului caruia ii va fi subordonat compartimentul dvs.
nu mai puteti fi sef serviciu, pentru ca, nu mai aveti numarul de posturi necesare nici pentru infiintarea unui birou ( minim 5 posturi de executie). :)
Multumesc!Problema este ca voi ramane cu aceleasi raspunderi pe care va avea grija superiorul meu sa le lase in continuare in fisa postului,iar munca va fii de trei ori mai mare si neretribuita.Ma intreb cum s-au gandit guvernantii ca un singur salariat poate deservii pe stare civila o populatie de 21.000 de locuitori?Cum ramane cu sintagma la 6500 de locuitori un functionar?
daca raman, veti refuza in scris si motivat,deservirea a mai mult de 6500, asa cum prevede legea.dvs ati intrebat de denumirea structurii in care veti lucra , precum si daca veti mai fi sef. io v-am zis sa le puneti cruce la amandoua. :)
O.U.G. nr. 229/2008
" "ART. III
(1) La aprobarea structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală vor fi respectate prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora numărul total al funcţiilor publice de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar al unităţii administrativ-teritoriale şi de şef al oficiului prefectural, este de maximum 12% din numărul total al funcţiilor publice, precum şi prevederile art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie.
(2) Autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală şi locală au obligaţia de a face modificările corespunzătoare în structura organizatorică şi în statele de funcţii, de a stabili numărul maxim de funcţii publice de conducere şi de execuţie, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.""
Multumesc!Am vrut doar sa scot in evidenta faptul ca la Bucuresti nu se prea cunosc problemele din teritoriu,atunci cand se dau legi.Functionarul de la ghiseu ramane cu raspunderea,iar daca se intampla sa greseasca nu se gandeste nimeni ca volumul lui de munca este peste puterile sale.Si se ai mira lumea ca se moare de stres.
am o colega, care, daca deschid gura sa spun ceva, ma intrerupe cu " stiu, asa e legea", indifderent daca de multe ori, poate vreau sa vb despre meciurile de la CM.
Asa ca, o voi cita, de data asta, si va spun " stiu". :)