avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Activitate Maris Simona

Activitate Maris Simona

Sunt angajata in invatamant pe perioada nedeterminata si lucrez din 01.09.2001 fara intrerupere .In perioada 01.09.2009-21.04.2010 am lucrat efectiv , iar in 22 aprilie 2010 am nascut . Din data de 22.04.2010 si pana in 26.08.2010 am avut concediu medical (atat concediul prenatal , cat si cel de lauzie ), iar data de 26.08.2010 a inceput concediul meu de ingrijire a copilului care se va incheia in
21.04.2012.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1).In anul 2012 (in perioada de vara cand sunt concediile in invatamant ) voi beneficia de drepturile salariale pentru concediul de odihna care mi s-ar fi cuvenit in 2010 si nu am putut sa il iau eu fiind in acea perioada in concediu medical?
2) Daca am dreptul , cand mi se vor plati acei bani ?
Buna ziua!
Fiti amabili sa ma ajutati si pe mine .Am o nelamurire .
Am nascut in 22 aprilie si am depus si eu actele pentru a primi prima de nastere de la angajator(lucrez in invatamant).De mioment s-a spus ca nu sunt bani , deci slabe sanse sa primesc , iar eu am renuntat.In data de 12 iulie am revenit la scoala cu hartiile pentru a cere un nr. de inregistrare si un raspuns pentru cererea mea pentru a putea merge mai departe cu ele , respectiv la Sindicatul Liber din Invatamant .Cererea pe acre am completat-o arata asa :

CERERE pentru acordarea primei de naştere


Doamnă/Domnule Director


Subsemnata/Subsemnatul ____________________________, încadrat(ă) la __________________________________ pe funcţia de _____________________, în conformitate cu prevederile art. 35 alin. (4) lit. g) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivelul Inspectoratului ªcolar Judeţean coroborate cu dispoziţiile art. 50 alin. (12) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, vă rog să îmi aprobaţi plata primei de naştere în cuantum de două salarii de bază.
Anexez prezentei următoarele documente justificative: copie act de identitate, copie certificat de naştere copil, copie certificat de căsătorie (dacă este cazul).


Data _____________

Numele în clar __________
Semnătura_____________


Către Consiliul de administraţie al __________________________________
(unitatea de învăţământ)



De data aceasta mi s-a prezentat LEGEA 118(ART. 9) /2010 CARE VORBESTE DESPRE RETRAGEREA UNOR INDEMNIZATII SI AJUTOARE LEGATE DE PENSIONARE , DAR NU POMENESTE NIMIC DESPRE PRIMA DE NASTERE .
vA ROG MULT SA MA LAMURITI IN ACEASTA PROBLEMA DIN PUNCTUL DE VEDERE AL LEGII .dORESC SA CUNOSC VARIANTA LEGALA .
VA MULTUMESC ANTICIPAT .
Cu profunda recunostinta , Simona Maris